Deze week alvast de helft van de uien geoogst, mooie grote uien, het meeste loof is aangetast door meeldauw, maar de uien hebben daar nog niets van geleden. Ze hangen aan de muur om te drogen.
 |
1ste uien oogst |
De tomaten beginnen ook te kleuren, de ministruikjes beginnen altijd als eerste. Het zijn de Ruby Red, Red Robin, Jip en Janneke en de Hahm's Gelbe.
 |
struiktomaatjes |
Ook hebben we de eerste komkommertjes gegeten en de eerste boontjes, die laatste waren zooo lekker zacht en mals, afgelopen week ook nog paarse boontjes gezaaid en gele boterboontjes.
Bovenaan mijn blog kun je altijd zien wat ik gezaaid heb en ook wat ik inmiddels geoogst heb.
 |
snack komkommer |
 |
1ste spercieboontjes |
Het oogsten gaat maar door, de courgettes blijven maar vruchten geven en tja daar moet je af en toe wat anders mee maken...
Deze gevulde bolcourgettes waren echt heerlijk!!
 |
gevulde bolcourgettes |
gevulde bolcourgettes uit de oven voor 2 pers.
2 bolcourgettes niet te groot
200gr rundergehakt
1 ui
halve rode paprika
2 rijpe tomaten
kruiden naar smaak bv provencaalse kruiden, peper en zeezout
2 teentjes knoflook
eetlepel tomatenketjup
4 plakjes kaas
Was de bolcourgettes en kook ze 5 min, haal ze uit het water
en snij het hoedje eraf.
Lepel de courgettes uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bak het gehakt rul met de uitgeperste knoflook en de ui,
Snij de tomaten in 4, verwijder het zaad
en snijd in blokjes, voeg toe aan het gehaktmengsel, voeg ook de in blokjes
gesneden paprika en binnenste van de courgette toe en de kruiden.
Als laatste een eetlepel tomatenketchup
erbij doen, doorroeren en het vuur uitzetten.
Zet de courgettes in een ovenschaaltje, smeer in met olie en
vul de courgettes met het gehaktmengsel, doe de plakjes kaas erover en dan het
hoedje erop, het overgebleven gehaktmengsel kun je ernaast in de ovenschaal
doen.
30min in de oven op 180gr, serveren met bv pasta of
gebakken aardappels.