donderdag 21 augustus 2014

De 1ste meloen, pompoen en boterboontjes.....

Eerst maar eens een mooie foto van de oogst van vandaag ! Ik vind hem prachtig....Nou moet ik wel eerlijk zijn he........de bramen en de bloemen heb ik van de tuinbuurman en de komkommers en de twee mooie pompoenen heb ik van het landje van mijn tuinbuurvrouw die op vakantie is :)

Vanmorgen heb ik de uitlopers van de meloenen gesnoeid, want daar komen toch geen vruchten meer aan, daarbij viel er een meloentje af...ik dacht dat die niet rijp zou zijn....maar die was echt heerlijk! Dus komende week de meloenen oogsten.

1ste Jenny Lind meloen

Er komen ook weer nieuwe boontjes aan, paarse boontjes en gele boterboontjes, vandaag een kleine portie bij het avondeten gehad, de boterboontjes had ik nog nooit eerder gegeten, erg lekker.

gele boterboontjes

De boerenkool groeit ook goed, deze voorheen altijd uit een vriespakje van Albert Heijn gegeten, deze winter dus verse boerenkool op tafel!

boerenkool

De suikermais die ik vorige week al geoogst had, heb ik snel na thuiskomst gekookt en losjes ingevroren, wat een fijne zoete smaak! Dit jaar heb ik al veel "nieuwe" groente gegeten....ik vind het zo leuk.... ben er nog lang niet klaar mee :) 
 
 
En als laatste nog een fotootje van mijn nieuwe compostvat, door iemand afgegeven op het tuincomplex..........en ik mocht hem hebben :)

3 opmerkingen: