maandag 11 augustus 2014

meloenen, paprika's, mais en rode kool.....

Nou tijd voor weer eens een update....vanmorgen heerlijk weer om op de tuin te zijn, door het tuinieren op worteldoek heb ik echt weinig onkruid en daar zit dan ook niet veel tijd in.

tuin op 11 aug 2014

Op dit moment oogst ik ontzettend veel courgettes en komkommers en voor de rest zet ik nog wat plantjes sla en kolen en probeer ik de meloenen en pompoenen een beetje de goede kant op te leiden :)
Want wat doen die meloenen het goed! Ben er reuze trots op en hoop natuurlijk dat ze straks ook smaken...


Jenny Lind

Minnesota Midget


De paprika's groeien ook ineens flink door, en beginnen al kleur te krijgen, ik heb ze weer netjes opgebonden , want met die hevige regen van gisteren lagen de takken op de grond. Dus op de foto's zie je nog wel wat zand...

Ik denk dat we binnenkort ook een rode kool kunnen oogsten, ik heb dat nog nooit fatsoenlijk klaar kunnen maken, het wordt bij mij altijd een waterig stampotje.....bah.... maar hij  ziet er erg mooi uit!

rode kool
Ook mais nog nooit gemaakt en gegeten vers uit de tuin, dus ook hier weer een experiment, nog even en ook die gaan we oogsten, straks kreeg ik van de tuinbuurman alvast een kolf uit zijn tuin, eens even kijken hoe ik dat ga klaarmaken :)

zoete suikermais

4 opmerkingen:

 1. Mooi, je meloenen! Ik wil altijd nog een keer watermeloen proberen, maar denk dat die echt in een kas moet.... Ben wel benieuwd hoe die van jou uitpakken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kan niet wachten totdat ik ze kan oogsten, ben zo benieuwd.......

   Verwijderen
 2. Jee die meloen !
  mais doen we hier met een klontje boter in folie in de oven of nog beter op de BBQ of in hete as.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh dat ga ik ook eens proberen, had ze nu gekookt, ook heerlijk hoor!

   Verwijderen