zondag 20 juli 2014

Komkommers, meloen, venkel, uien, jam en zoetzuur.....

Met dit weer groeit alles ineens supersnel! Begin van de week nog weinig te zien bij de komkommers en meloen...nu al flink geoogst van de komkommers en jawel.....meloenen in opkomst!
De witte komkommer is de White Wonder, klein bittertje in de schil, dus geschild het lekkerst. De groene smaken met schil ook prima.

Komkommers
de eerste meloentjes!

Straks ging ik naar de tuin om mijn prachtige 2 venkels te oogsten, heeft iemand toch gewoon eentje afgesneden en gepikt! Ongelooflijk wat lopen er toch vreemde mensen rond.....grrrr.
Dus helaas maar eentje kunnen oogsten, nu nog een lekker recept zoeken, ik heb nog nooit venkel gegeten...Vandaag de uien en sjalotten schoongemaakt, ze waren goed droog, dus mooi klusje voor vandaag.Tja en van al die oogst moet je ook wat maken he....dus potjes courgette/ui/wortel/paprika in zoetzuur, en we hebben inmiddels al wat variatie aan jam : aardbei/rode bes, rode bes en vandaag perzikjam gemaakt, heerlijk!

 
 

4 opmerkingen:

 1. Ja, t valt niet mee om alle oogst steeds op te krijgen he! Hier ook jam, limonadesiroop, zoetzuur,... Heb je de venkel al verwerkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja vanavond de venkel gekookt en daarna met kaas en room in de oven...mwha....niet zo lekker....volgende gaan we rauw proberen of in de soep :)

   Verwijderen
  2. Mooie oogst! Venkel is ook heerlijk samen met andere groenten in de oven. Lekker met gebakken aardappels.

   Verwijderen
 2. Venkel gepikt tsssss rare snuiters lopen er toch rond. Mooie oogst zeg, heerlijk. X Es

  BeantwoordenVerwijderen