dinsdag 1 juli 2014

Uien, tomaten en de eerste boontjes.

Deze week alvast de helft van de uien geoogst, mooie grote uien, het meeste loof is aangetast door meeldauw, maar de uien hebben daar nog niets van geleden. Ze hangen aan de muur om te drogen.

1ste uien oogst

De tomaten beginnen ook te kleuren, de ministruikjes beginnen altijd als eerste. Het zijn de Ruby Red, Red Robin, Jip en Janneke en de Hahm's Gelbe.

struiktomaatjes

Ook hebben we de eerste komkommertjes gegeten en de eerste boontjes, die laatste waren zooo lekker zacht en mals, afgelopen week ook nog paarse boontjes gezaaid en gele boterboontjes.
Bovenaan mijn blog kun je altijd zien wat ik gezaaid heb en ook wat ik inmiddels geoogst heb.

snack komkommer

1ste spercieboontjes

Het oogsten gaat maar door, de courgettes blijven maar vruchten geven en tja daar moet je af en toe wat anders mee maken...
Deze gevulde bolcourgettes waren echt heerlijk!!

gevulde bolcourgettes


gevulde bolcourgettes uit de oven voor 2 pers.

2 bolcourgettes niet te groot
200gr rundergehakt
1 ui
halve rode paprika
2 rijpe tomaten
kruiden naar smaak bv provencaalse kruiden, peper  en zeezout
2 teentjes knoflook
eetlepel  tomatenketjup
4 plakjes kaas

Was de bolcourgettes en kook ze 5 min, haal ze uit het water en snij het hoedje eraf.
Lepel de courgettes uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bak het gehakt rul met de uitgeperste knoflook en de ui,
Snij de tomaten  in 4, verwijder het zaad en snijd in blokjes, voeg toe aan het gehaktmengsel, voeg ook de in blokjes gesneden paprika en binnenste van de courgette toe en de kruiden.
Als laatste een eetlepel  tomatenketchup erbij doen, doorroeren en het vuur uitzetten.

Zet de courgettes in een ovenschaaltje, smeer in met olie en vul de courgettes met het gehaktmengsel, doe de plakjes kaas erover en dan het hoedje erop, het overgebleven gehaktmengsel kun je ernaast in de ovenschaal doen.
30min in de oven op 180gr, serveren met bv pasta of gebakken aardappels.

7 opmerkingen:

  1. Ziet er weer goed uit! Die ronde courgettes zijn echt leuk, misschien toch volgend jaar ook maar eentje doen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk heerlijk ! Nog een weekje dan kunnen we hier ook de bolcourgettes eten, bedankt voor t recept :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh - nu al uien geoogst!? Daar moet ik nog wat op wachten - maar ja, misschien moet ik volgend jaar wat vroeger oogsten.
    Mooie oogst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er mooi uit! het recept ga ik zeker een keer proberen. (Courgettes zat haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Stukje achterstallig gelezen. Ziet er allemaal erg goed uit! Lekker, dat bolcourgette recept. Prachtige piepers ook, en op die uien en wortels ben ik gewoon een beetje jaloers! Oohh...en dan lees ik ook bij jou dat het toch beter is mijn overvolle pruimenboom te dunnen. Dat lijkt me echt moeilijk om te doen. Toch maar doen van de week! Trouwens....hier nog geen courgettes. Maar ze zijn in de maak!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Paarse boontjes?

    Blijven die ook paars als je ze kookt? Ik zaaide eens 3 kleuren bonen...maar met koken werden ze weer allemaal groen...zo jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha Thea, ze worden idd weer groen na het koken, alleen de gele boterboontjes niet.

      Verwijderen