maandag 23 juni 2014

Mayan Twilight en koopmans blauwe aardappels, en de eerste ronde courgette.

Vandaag twee soorten aardappels geoogst, het blad was nu zo slecht dat ik de aardappels niet durfde te laten zitten, nu zit alleen de Pink fir Apple nog in de grond. Van de Mayans had ik mooie aardappelen en ben ook tevreden over het aantal, maar blijkbaar doen de Koopmans Blauwe het niet goed op mijn zandgrond...erg weinig aardappels en snel zieke planten...deze volgend jaar vervangen voor een ander ras, evenals de Bleu D'artois, niet omdat die niet lekker waren, maar omdat mijn huisgenoten niet blij waren met een blauwe aardappel op het bord. :) Het bakje Koopmans Blauwe hieronder op de foto is de opbrengst van 3 pootaardappels.
(evenals de Mayans)

flink aangetaste planten

links de Koopmans Blauwe en rechts de Mayan Twilight

Dan vandaag ook de eerste bolcourgette meegenomen van de tuin, daar ga ik morgen eens een gevulde courgette uit de oven van maken...lijkt me heerlijk! Dit weekend had ik van de gewone groene courgettes koekjes gemaakt in zonnebloemolie, het recept zal ik hieronder plaatsen, ze waren echt erg lekker...zelfs volgens mijn kieskeurige huisgenoten :)


 
Courgette koekjes.

Je plukt 2 courgettes in de tuin, raspt ze (inclusief schil ) ...erbij een gesnipperde ui, een of twee eieren, zeezout, bloem tot de gewenste binddikte.
Bakken in arachideolie of zonnebloemolie in een hete wok. Eerst dichtschroeien en daarna op een minder vuur laten doorgaren. Zowel warm als koud lekker. Een lekkere basis. Vast ook lekker met gemalen kaas erdoor of wat hamsnippers.

 
 
 

9 opmerkingen:

 1. Mooi, zo'n bolcourgette. Ik heb hier alleen nog courgettebloemen. Zodra de eerste courgettes zich aandienen, maak ik jouw recept. Klinkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja als de courgettes eenmaal komen gaat het snel...en dan is dat echt een keer een lekker tussendoortje.

   Verwijderen
 2. Ben jaloers op je mooie courgettes. Hier wil het nog niet echt lukken, maar pak het ook niet zo professioneel aan als jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh joh, niks professioneel hier hoor, en er gaat ook wel wat mis. Maar ben wel blij met mijn courgettes, vanavond recept om de bolcourgette te vullen.

   Verwijderen
 3. wij doen ook altijd crispy mais door de courgette koekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt weer lekker Annemiek. Hier bloeien de courgettes uitbundig. Ma de slak-attaque had ik nieuwe planten gezet , gelukkig allemaal goed aangeslagen en nog steeds slakvrij ( fingers crossed )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ow gelukkig, want je kan er zulke lekkere dingen mee maken! op het volgend blog een heerlijk recept met gevulde bolcourgette!

   Verwijderen
 5. Mmm blauwe aardappelen, klinkt intrigerend :)

  BeantwoordenVerwijderen