donderdag 19 juni 2014

Sjalotten, prei,courgette en de eerste Pink fir apple aardappeltjes.

Tjonge wat een oogst, het is niet bij te houden...gister de sjalotten eruit gedaan, eigenlijk wacht je tot het loof afsterft maar er kwam toch een zwart spulleke op het loof en andere mensen op de tuin hadden problemen met de uien en sjalotten, dat ik besloten had om ze te oogsten, ze zien er best goed uit. Nu nog een poos drogen.
Vandaag het eerste rijtje zomerprei geoogst en ook de eerste kleine courgettes eraf gehaald, want jong zijn ze het lekkerst. Ook van de 2e aardappelsoort een plant geoogst..de Pink fir Apple, ze waren klein maar het waren er wel veel. Lekker met schil in de oven met knoflook, tijm, rozemarijn en olijfolie...dat samen met de verse prei...jammie!


links de ronde courgette en rechts de gewone groene


eerste 3 courgettes

het prei veld

eerste zomerprei

Pink fir Apple aardappels

Nu kom ik er natuurlijk wel achter dat het best lastig is om die prei weer uit dat gaatje in het worteldoek te krijgen, deze eerste rij ging nog prima, maar bij de volgende rij zal dat moeilijker worden :)
Verder krijg je nu op de tuin van links en rechts ook het een en ander aangeboden, dus met nog 2 prachtige kroppen sla en een komkommer extra ging ik vandaag goed bepakt naar huis :)

3 opmerkingen:

 1. Aan de oogst te zien heb je de ruimte op je tuin wel optimaal benut. Het ziet er mooi uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kun je toch vroeg oogsten, tjeeee. Mooie groenten hoor. Heerlijk. Ziet er allemaal prachtig uit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie oogst, Joh. Lekker is dat he, om thuis te komen met tassen vol lekkers!
  Mooie piepertjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen