woensdag 10 april 2013

Lente !

De temperatuur gaat eindelijk wat omhoog en 's nachts voorlopig even geen vorst, overdag als de zon schijnt mogen de zaailingen lekker even naar buiten, om net als ik, even te genieten van het heerlijke voorjaarsweer waar we zo lang op gewacht hebben.

Sugar snaps, sla, kruiden enz...

De regenton is gesneuveld in het winterse weer, niet aan gedacht om tijdens de vorst het water eruit te laten, zodoende kapotgevroren. Jammer maar helaas....afgelopen week op zoek gegaan naar een nieuwe, eenzelfde slimline model...gevonden bij Karwei en het eerste regenwater van gisteren alweer opgevangen. 

De aardbeien zijn inmiddels geplant in ruime potten, en na deze paar dagen kun je al goed zien dat ze gegroeid zijn. Voorlopig staan ze in mijn nieuwe kas, zolang er geen bloemen aan zitten hebben we nog geen bijtjes nodig, als de tomaten straks naar de kas verhuizen gaan de aardbeien naar buiten.

De nieuwe tomaten kas
 
Gisteren was het "bladdag", en aangezien ik jaar na jaar last blijf houden van die smerige keverlarve in mijn potten....die dus de wortels van mijn planten wegvreet.....heb ik opnieuw peterselie moeten zaaien. De larve van de lapsnuitkever vind ik elk jaar terug in de potten van de aardbeien...nooit eerder bij de kruiden ontdekt. Dit jaar dus weer in de aardbeien en ook in de bak met Peterselie.....getver.....grond weggegooid....nieuwe planten erin.

Larve van de lapsnuitkever

Vandaag dan nog gauw even Tagetes (afrikaantjes) gezaaid op "bloemdag". Drie soorten : Bolero , Orange Boy en Linneaus.


Tagetes Bolero

 

3 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien: die jonge groen koppies in de zon! Het schiet nu werkelijk de grond uit.

  Groet,
  Kees de Boon (deboon.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hè, dat het eindelijk lente wordt! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,
  Nog bedankt voor je bezoekje aan mijn site!
  Zeer vervelend die lapsnuitkever. Ik zie ze hier ook in de tuin, vooral op de gele lis bij de vijver. Vlakbij ligt mijn tuintje, dit jaar wat uitgebreider, ik hoop niet dat ze de oversteek gaan maken. Uitroeien dan maar!

  Fijn zonnig weekend gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen