donderdag 18 april 2013

Groen...groener...

Deze week is het natuurlijk prachtig weer, zon met af en toe regen, ideaal groeiweer voor de tuin, in no time wordt alles nu groen, knoppen lopen uit en bloesem komt tevoorschijn. De perzikboom zit vol roze bloemen...voor een goede bevruchting ga ik ze straks even met een kwastje kriebelen :)

Perzikbloesem om 9.00 uur vanmorgen

De rode bes hangt ook ineens vol groene trosjes en ook de appel, kers en pruimenbomen worden steeds groener. Dit jaar ga ik (helaas) wel behandelen tegen ongedierte, bij de meeste fruitbomen moet dat gebeuren bij het uitlopen van de knoppen en daarna nog eens als ze vol in bloei staan, zo wil ik dit jaar de pruimenbomen behandelen tegen de pruimenzaagwesp en de kersenboompjes tegen zwarte luis. De appel ga ik behandelen tegen schurft en luis. Heb me altijd voorgenomen om de natuur zijn gang te laten gaan, maar dat was afgelopen jaar echt geen succes.....

rode bes Jonkheer van Tets

De aardbeien groeien mooi in hun bakken, ze krijgen een vaste plek onder het raam, daar komt veel zon en zijn ze beter af te schermen tegen de vogels, tegen de tijd dat de vruchten eraan hangen bouw ik een constructie van netten eromheen.

Aardbeien
 
Als laatste dan nog even de mooie bak met sugarsnaps...ze zien er prima uit en kan niet wachten op de eerste oogst!

sugarsnaps Delikett

Als je trouwens op de foto's klikt , kun je ze vergroten....dat geldt voor alle foto's op mijn blog.

4 opmerkingen:

 1. Kom ook hier weer eens even langs. Wat is het toch heerlijk dat het in een week tijd zo veranderd is, alles wordt weer heerlijk groen en alle bloemknoppen zijn als het ware opengebarsten. Die sugarsnaps zijn al flinke plantjes. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat doet de jonkheer van Tets het goed! De sugar snaps zien er erg mooi uit. Komende dagen wordt het ook goed (moes)tuinweer dus we kunnen ons uitleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe is het bij jou nu met de pruimenbloesem?
  Mijn Sjweikeser Rengelaot staat nu in bloei, maar lijkt wel wat minder uitbundig dan ik an hem gewend ben.
  https://www.evernote.com/shard/s77/sh/772db45d-1286-4f55-a538-64afe2901c55/f39bb4a0f9c8dcdcfcd1aab96e8c1a5c

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan de Reine claude Dóullins en de Opal helemaal niks dit jaar, de Rengelaot moet nog paar jaar wachten en de mirabel heeft wel bloesem...ga ik vandaag spuiten met Calypso.

   Verwijderen