vrijdag 5 april 2013

Aardbeien

Vandaag dan eindelijk naar Oirschot gereden, naar de Aardbeien Academie van Jan Robben, hij heeft een leuk bedrijf met enorme keus in aardbeienrassen. Ik ben voor een "straatje" aardbeien gegaan, dus 10 verschillende soorten "smaakaardbeien". Nog een paar dagen beschermen tegen de kou en dan verwacht ik tegen het eind van de week dat ik ze in de potten kan gaan zetten. Hieronder een overzicht van de aardbeien die ik meegenomen heb.


Elianny
Honeoye

 


Korona: diep rood, zeer sappig, zoet, erg smaakvol en zeer productief.
Florance: zeer productief ras, waar grote vruchtenvan geplukt kunnen worden met een goede smaak, laatrijpend.
Polka: de smaak van Polka is puur en sappig: de echte, ouderwetse aardbeiensmaak. De sterk glanzende aardbeien zijn egaal rood, hebben een aangenaam zoetzuur aroma, maar hebben een relatief laag suikergehalte.
Flair: een nieuw aardbeienras met flair. Heerlijk van smaak en zeer vroeg te oogsten.
Elsanta: stevige sappige aardbei, lang houdbaar.
Darselect: een lekkere, grote, vroege en stevige aardbei. Weinig gevoelig voor bodemziektes.
Lambada: een zeer zoete en sappige aardbei met uitzonderlijke smaak, oranjerood
Honeoye: donkerrood, sappig en met een opvallend zuurtje erin.
Elianny: de nieuwste sensatie op de aardbeienmarkt. Elianny aardbeien zijn overheerlijk van smaak. De aardbeien hebben een mooie helder rode kleur zijn lekker groot, en ze kunnen tot wel twee keer zo lang als gebruikelijk bewaard worden.
Framboosaardbei Frau Mieze Schindler: een heel speciaal ras. De vruchtjes zijn vrij klein, maar groter dan een framboos. De bijnaam framboosaardbei heeft deze aardbei te danken aan de pitjes die ingezonken liggen in het vruchtvlees. Bij een doorsnee aardbei zijn de pitjes aan de buitenkant goed te zien. Bij dit ras zitten ze verscholen, waardoor het uiterlijk wat frambozig aan doet. De smaak is mierzoet en de vruchtjes zijn niet lang houdbaar. Ze kunnen het beste dezelfde dag dat ze geplukt zijn gegeten worden. Ze hebben wel een bestuiver nodig!


Florence

Framboosaardbei

4 opmerkingen:

 1. Klinkt lekker al die aardbeiensoorten!

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo...dat ziet er goed uit!! Krijg er zin in!

  Je blog ziet er goed uit Annemiek!

  Je staat vast te popelen om in de tuin te beginnen,niet? Duurt wel erg lang, dit jaar! En dan straks alles tegelijk zeker. Weten we niet waar te beginnen.

  Fijn weekend.

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt smullen van de zomer!

  Groeten Lynda (Moestuinmiep)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed. Zelf ben ik nu wel benieuwd welke aardbeien ik eigenlijk heb. Het zijn stekjes die ik heb gekregen. En die al in de tuin stonden toen we ons huis kochten... Veel plezier van je aardbeien!

  BeantwoordenVerwijderen