donderdag 26 november 2015

Rondje door de tuin eind November

Vandaag een mooie zonnige dag voor een fotorondje door de tuin.
(klik op de foto om te vergroten)


Het vaste 5 meterstuk, met tuinkist en mestbak, rechts op de foto een flinke lading mest op de rabarber gegooid, zo kan het mooi de winter door. De potten met aardbeien blijven zo staan en worden in het voorjaar uitgeplant op bed 5 in de tuin. De andere aardbeien daarachter, blijven op het 5 meterstuk staan, dus hopelijk lekker veel aardbeien komend jaar!Vooraan zie je nog wat andijvie en prei, het is winterprei dus die kan nog wel even blijven staan.... De palen met omgekeerde flessen hebben dit jaar goed gewerkt, ik heb geen enkele mol in mijn tuin gehad, vorig jaar erg veel, dus komend jaar weer op tijd de palen met flessen terugzetten na het ploegen.


Links nog een flinke lading mest, die was deze week door de kinderboerderij gebracht, mooie zwarte gemengde mest. Dat wordt komend jaar het kolenbed, dus flink bedekt, tegen het voorjaar is daar nog maar weinig van over... Vooraan zie je nog een aantal pastinaken staan, die kunnen ook wel tegen wat vorst.


Hier zie je in het midden op de foto de knofloken al goed boven de grond staan, door het warme weer staan ze eigenlijk al vrij hoog .


Het kruidentuintje met peterselie, tijm, bieslook, rozemarijn enz. in het midden heb ik wat oerprei gezet, die is ook mooi opgekomen. Je kan die gebruiken als prei, bosui en in de laatste fase kun je de ondergrondse uitjes eten. Hoop dat hier volgend jaar mooie bossen met kruiden staan.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien. Moet je kijken zeg, bijna december en je kunt nog vanalles oogsten. Dat is toch geweldig! groetjes, Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het toch mooi!!! Wat moeder natuur nog allemaal geeft.

    BeantwoordenVerwijderen