zaterdag 24 oktober 2015

Paprika's, knoflook en kwartels

De paprika's deden het op zich niet zo slecht dit jaar, maar door het matige weer zijn ze niet allemaal mooi afgerijpt, dus vorige week een aantal paprika's geplukt en thuis voor het raam gelegd, prachtig rood zijn ze geworden! Dat werd een heerlijke paprikasoep.Van de 6 soorten die ik gezaaid had, zijn er 3 met slecht resultaat, toevallig alle 3 blokpaprika's, dus die ga ik volgend jaar niet meer zetten, ik houd het nu eens bij de puntpaprika's.


En we zitten alweer eind oktober, de knoflook moet de grond in, want niks zo lekker als eigen knoflook uit de tuin. Vorig jaar had ik alleen rode Polderknoflook gezet, dit jaar heb ik 2 bollen Polderknoflook en 1 bol witte en 1 bol rode Franse knoflook gepoot, totaal 38 tenen. Hoop dat de bollen iets groter worden dan dit jaar....


Tja en dan die leuke kwartels, heb er nog geen dag spijt van gehad, wat zijn ze leuk! Nog steeds elke dag 3 eitjes, alhoewel ik verwacht dat ze eerdaags de winterstop gaan houden :) Ze zijn zo makkelijk en rustig, alleen als er meelwormen aankomen worden ze hyper!  Als ik ze 's morgens ga voeren roep ik Kippiesss... en dan komen ze aangesneld, voordat ik het kuipje met voer om heb kunnen draaien springen de 2 donkerste al in het kuipje in mijn hand :) Helemaal nergens bang voor...  haha zo grappig..... dus nu nog maar wat kiekjes van mijn "Kippies"

 


Dat kleine eitje in het midden is het kleinste tot nu toe
 en ook het enige kleine eitje geweest, slechts 4 gr.
normaal wegen ze ongeveer 10gr


7 opmerkingen:

 1. Ze zijn echt zó schattig, die kwarteltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Annemiek, ik had ook blokpaprika's, totaal 23 kunnen oogsten maar vrij klein en groen. En die kippiessss van je zijn gewoon hardstikke lief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja kwarteltjes zijn super leuk he! Bij mij is de leg al aan het afnemen heb nu dagelijks nog 1 eitje van mijn twee kwarteltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel leuke foto's, zeker van de kwarteltjes.
  Is het kweken van kwarteltjes moeilijk? en hoeveel eitjes krijg je ervan?

  groetjes,
  wormengoeroe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hee Stefaan, kwartels zijn erg gemakkelijk, weinig ruimte nodig en maken geen herrie. Ze leggen vanaf 8 weken al elke dag een eitje!

   Verwijderen
 5. Op welke oppervlakte lopen jouw kwartels? Hoeveel heb je er?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Michael, mijn ruimte is eigenlijk te klein, ik heb 3 kwartels en ze zitten op ongeveer 80 x 150, maar zolang ze niet vechten , zandbaden nemen, goed eten en eieren leggen, denk ik dat het goed gaat.

   Verwijderen