donderdag 8 oktober 2015

Kweeperen

plaatje van kweepeer.nl
De tijd is aangebroken van de kweeperen, er zijn veel soorten, er zijn er die lijken op peren en er zijn er die lijken op appels. Een vriendin heeft een Kweeperenboom in de tuin, en van haar heb ik kweeperen gekregen, deze lijken meer op appels. Er zit een soort van wit/grijze dons op de vruchten die je er eerst met een doek af moet vegen, daarna wassen en gebruiken voor heerlijke recepten.
Deze recepten heb ik gevonden op de site van Okke : http://www.kweepeer.nl/recepten/ .

mijn gebruikte kweeperen/appels
Ik moet zeggen dat ik nog nooit een Kweepeer had gezien of gegeten, dus was erg benieuwd.... de gelei wordt het meeste gemaakt, dus leek me logisch om daar mee te beginnen.
De kwee-peren geven een meer rode kleur af als de kwee-appels, deze bleven dus wat lichter/geler van kleur. Ik heb ze een uurtje gekookt, 8 uur laten staan, de hele nacht uit laten lekken, en smorgens de gelei gemaakt, en inderdaad erg lekker!
Van het overgebleven sap heb ik nog anderhalf flesje siroop gemaakt en daarna begonnen aan de Kweeperen op siroop. Ook dit recept vind je op bovenstaande link. Ik heb het iets aangepast omdat de Kwee-appels snel uit elkaar vallen, ik heb eerst siroop gemaakt van de klokhuizen/schillen en andere ingrediƫnten, daarna pas de appelschijfjes toegevoegd en 10 min mee laten pruttelen, daarna in potten gedaan..... ook deze zijn erg lekker bv. bij vanilleva !!

Kweeperen op siroop

1 opmerking:

  1. Wat kun je veel met kwee-peren doen !! Bedankt voor het delen van de link.

    BeantwoordenVerwijderen