plaatje van kweepeer.nl |
Deze recepten heb ik gevonden op de site van Okke : http://www.kweepeer.nl/recepten/ .
mijn gebruikte kweeperen/appels |
De kwee-peren geven een meer rode kleur af als de kwee-appels, deze bleven dus wat lichter/geler van kleur. Ik heb ze een uurtje gekookt, 8 uur laten staan, de hele nacht uit laten lekken, en smorgens de gelei gemaakt, en inderdaad erg lekker!
Van het overgebleven sap heb ik nog anderhalf flesje siroop gemaakt en daarna begonnen aan de Kweeperen op siroop. Ook dit recept vind je op bovenstaande link. Ik heb het iets aangepast omdat de Kwee-appels snel uit elkaar vallen, ik heb eerst siroop gemaakt van de klokhuizen/schillen en andere ingrediƫnten, daarna pas de appelschijfjes toegevoegd en 10 min mee laten pruttelen, daarna in potten gedaan..... ook deze zijn erg lekker bv. bij vanilleva !!
Kweeperen op siroop |
Wat kun je veel met kwee-peren doen !! Bedankt voor het delen van de link.
BeantwoordenVerwijderen