maandag 28 september 2015

Herfst : snoeien en opruimen......

Dit wordt een prachtige week, en heb ook best veel vrije tijd deze week, dus lekker aan de slag op de tuin.... snoeien en opruimen !
Vandaag begonnen met de bramenstruik, wat waren ze lekker, maar nu is het tijd om de takken die vrucht hebben gedragen eraf te doen, en alles weer in een leuk modelletje te snoeien :) zoals je hieronder ziet heb ik goed m'n best gedaan.....

foto voor de snoei

foto na de snoei

Dan was het tijd om de bonenstaken weer op te bergen, de bonen hingen al even te drogen, dus alles nu eraf, thuis verder drogen en doppen. Sommige bewaar ik als zaadgoed de rest gaat in de soep.
Van de Selma Zebre had ik maar een paar zaden gekregen afgelopen jaar, dus daar bewaar ik zeker zaadgoed van, dat was een prachtige paars/groen gestreepte stokboon, lekker vlezig en mals.
De meeste paprika's beginnen nu goed te kleuren en doen het prima. Ook de Dahlia's en afrikanen blijven nog mooi bloeien.
Van een moestuinbuur heb ik vandaag heel wat kruidenplanten gekregen, zij gaan volgend jaar een kleiner stuk beplanten en hadden zodoende heel wat weg te geven : Maggiplant, tijm, rozemarijn, bieslook en munt ..... ik ben er reuze blij mee !!
Alles overgeplant in mijn vaste 5-meterstuk wat nu dus een aardig kruidentuintje aant worden is.....

Daarna nog een paar kilo Frieslander aardappels gerooid, paar andijvieplantjes erbij gezet, de komkommerplanten opgeruimd en een bosje Dahlia's geplukt voor thuis in de vaas!
Morgen nog meer aardappels rooien, pompoenen mee naar huis nemen en meer bedden opruimen, heb er zin in met dit weer !4 opmerkingen: