zaterdag 5 september 2015

Project Spaghettipompoen

Nou nieuwsgierig dat ik was..... naar die Spaghettipompoen, dus vorige week eentje geoogst en vanavond was het zover.... verschillende recepten op internet gezocht en besloten om een vrij standaard recept te nemen om de smaak goed te kunnen proeven.


Daar is ie dan, bij het doorsnijden toch even de spierballen van manlief nodig gehad, want was harder dan ik dacht....


Zaden en draden uit het binnenste halen


Omgedraaid in een ovenschaal met 1cm water erin,
30min op 180gr.


daarna omdraaien, peper en zout erover en een scheut olijfolie en nog eens 20 min in de oven. (nu dus met de open zijde naar boven)
Daarna met een vork uitschrapen en kruiden en kaas erover strooien.
 
 

Tja en wat vonden we ervan......  mwah, niet onaardig, maar zeker niet wat ik ervan verwacht had, misschien nog eens een ander recept proberen met een gehakt/tomatensaus, maar deze versie was niet voor herhaling vatbaar, maar zeker leuk om eens te proberen.
Misschien dat ik iets niet goed gedaan heb, dus mocht iemand tips hebben...... graag!

9 opmerkingen:

 1. Tja dan heb je het geprobeerd, jammer dat het dan enigzins tegenvalt maar dan weet je dat je deze volgend jaar niet meer hoeft te kweken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn spaghetti pompoenen hadden vorig jaar een andere schil, dus misschien ook een andere smaak? En ze hoefden ook niet zo lang in de oven want dan werd het meer moes dan draadjes. Ik zette ze ongeveer 20-25 min met een scheutje olijfolie/peper/zout in een klein laagje water in de oven (open zijde boven.) Niet langer.
  De smaak blijft vrij subtiel, dus dat kun je wat opkruiden of een sausje erbij.. Of eet het meer als solo gerecht zodat je de smaak beter puur kunt proeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja misschien waren ze te gaar, ga het nog eens op jouw manier proberen, thx!

   Verwijderen
 3. Hoi! Ook mijn spaghetti pompoen zag er heel anders uit, ook meer draderig. Ik moet zeggen dat ik er ook niet veel aan vond. Beetje waterige substantie vond ik het. Dus niet meer gedaan na een keer zaaien! Heb dan liever een pompoen die lekker is! Dus ik denk niet dat je wat fout gedaan hebt, is gewoon niet veel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha Jo, heb hem ook van mijn zadenlijst voor volgend jaar afgehaald :)

   Verwijderen
 4. Ik heb hem dit jaar ook voor het eerst, dus ik volg je berichten hier op de voet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat leek me leuk om nog eens te proberen. Maar na deze berichten doe ik dat maar niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen