donderdag 30 april 2015

Rabarber crumble.....

Ohhh de eerste oogst dit jaar...rabarber, nog niet veel want ondanks dat ik 5 planten heb, zijn ze nog maar klein, maar ik kon echt niet meer wachten, dus een aantal stengel(tjes) geoogst en een overheerlijke crumble gemaakt! Deze vandaag met warme vanille custard gegeten........zooooo lekker!!!



Recept:
Ingredienten
250 gram rabarber
1/2 zakje vanillesuiker
2x 35 gram rietsuiker
2 eetlepels sinaasappelsap
75 gram bloem
50 gram boter + boter om in te vetten
 
Materialen
4 kleine ovenschaaltjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was de stengels rabarber onder de kraan. Snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Doe de rabarber samen met het sinaasappelsap, vanillesuiker en 35 gram suiker in een pan. Kook de rabarber 10 minuutjes op middelgroot vuur. Doe de andere 35 gram suiker en de bloem in een kom. Snijd de boter en meng het er doorheen. Prak met een vork door het deeg, totdat er allemaal kruimels ontstaan. Vet de schaaltjes in met boter en verdeel de rabarber. Bestrooi met het kruimeldeeg en zet ongeveer een klein half uur in de oven.
 
 

9 opmerkingen:

  1. Lekker! Ik kon ze ook met moeite laten staan, maar heb in plaats daarvan raapstelen geoogst. Ook heerlijk, echt lente-eten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk is dat -- crumble - en dan zeker als het met rabarber is. Is er nog over?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammie! Rabarber oogsten geeft echt een voorjaarsgevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oohh....lekker! Kan me heel goed voorstellen dat je er een paar geoogst hebt!
    Denk dat het bij niet echt veel word dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heeeerlijk, bedankt voor t recept :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekkerrr! Rabarber gaat bij mij in het oogstpakket as woensdag, ik zal je recept doorgeven! dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt voor je recept. Eens kijken of het mijn kinderen kan bekoren of dat ik het in mijn pupil moet opeten. Helena

    BeantwoordenVerwijderen