zondag 5 april 2015

En het is alweer april.... eerste oogst en smoothies.

Ja april alweer, de temperatuur is nog vrij laag, maar langzaam komt de natuur op gang, de knoppen aan de fruitbomen gaan nu uitlopen en hier en daar is al wat blad te zien. De rode bes is al aardig "groen", de rabarber laat zich nu goed zien en zelfs mijn kiwibes krijgt groene puntjes..... dus ook daar zit toch nog leven in.

rabarber
De plantjes in de muurkassen worden te groot, maar moeten toch nog even volhouden, want ze kunnen nog steeds niet uitgeplant worden op de tuin, nog altijd te nat om te ploegen, maar komende weken gaat het weer veranderen, dus wie weet.......er is hoop :)

veldsla

Vandaag mijn eerste kleine oogst, een pluk veldsla.... en aangezien ik gisteren een nieuwe staafmixer heb aangeschaft om ook eens lekkere smoothies te kunnen maken, vandaag geprobeerd om een groene gezonde smoothie te maken...... nou ...mwah.....niet zo'n succes:  tomatensap, komkommer, beetje veldsla, beetje groene pesto, bosuitje en mixen maar, nou dat werd een onbestendig bruin papje, tis gezond, dus heb het opgedronken, maar de smoothie van gister met zomerfruit, banaan, sinaasappelsap en magere yogurt was een stuk lekkerder van smaak en ook aantrekkelijker van kleur.
Dus dat wordt nog even oefenen  :)


de nieuwe staafmixer van Bosch, prachtig!

8 opmerkingen:

 1. Lijkt me idd moeilijk om te ontdekken wat lekker is bij elkaar...
  Uitproberen maar....
  Heerlijk he.....alles begint nu echt uit te lopen.En het gaat zo snel.
  Als je even niet oplet is er weer een boel veranderd.

  Wij hebben ook al 2 x verse sla uit eigen kas kunnen eten. Lekker !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je ervaring in het kweken van waterkers?
   zie ook mijn blog
   groet,
   Flip van de Vrie

   Verwijderen
 2. lekker hoor, smoothies,,,, de kunst is wel om fruit EN groente te gebruiken, anders wordt het inderdaad wat flauwig. Mijn ervaring is dat mango (uit de vriezer) en wat bessen alles lekker maken. :)
  Ik zit qua oogst dit jaar op de raapstelen te wachten, die doen het goed in de -geleende- kas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha dank voor de tip Mir, volgende keer fruit erbij dan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Smoothies......dat is ook een van mijn goede voornemens, om op die manier meer vitamientjes binnen te krijgen. Maar ga het niet met groente doen....ik vind dat er zo onsmakelijk uitzien! Lekker fruitjes, magere yoghurt enz! Groente doe ik wel op mijn bord! 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha Jo, die met lekkere fruitjes zijn zeker lekker! maar een beetje spinazie of sla erdoor schijnt toch wel lekker te zijn...wie weet wat je nog gaat maken :)

   Verwijderen
 6. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  BeantwoordenVerwijderen