zaterdag 28 maart 2015

Tomaten verspenen........en blijven lopen met die zaailingen :)

Als de zaailingen groot genoeg zijn ga ik ze verspenen, dat wil zeggen dat ik ze apart in een P9 (9x9cm) potje op ga potten. Nou dat heb ik dus gisteren gedaan, enkele soorten zijn niet gekiemd, maar had zoveel dubbele gezaaid voor de zekerheid dat ik daar de mooiste soorten dubbel van ga planten. Dat zijn toch nog steeds ruim 30 tomatenplanten. Tja en dan begint het geloop.... er passen 24 plantjes op de vensterbank op de slaapkamer, maar in het weekend slapen we best lang uit en krijgen ze dan te weinig licht, dus op vrijdagavond alle plantjes naar beneden op de tafel, zondagavond weer terug naar boven..... In de muurkassen buiten staan nog eens 22 plantjes, maar snachts misschien toch wat koud, dus elke avond gaan die in mijn praktijkruimte ernaast waar het minimaal 10 graden wordt...... en dat gaan we doen tot begin mei, als ze hopelijk naar buiten kunnen :)

een deel van de zaailingen
Op internet had ik een mooi systeem gevonden om de muurkas een paar graadjes warmer te kunnen krijgen, 2 terra klei potten over elkaar met kaarsjes eronder zou het moeten doen....... de potten worden zeker warm, maar niet een paar graden helaas, vandaag nog eens proberen met 3 kaarsjes eronder.


5 opmerkingen:

 1. Ooh, zo herkenbaar, dat gesleep met die potten! En dan zijn ze nu nog klein.....
  Hoe leuk ik het ook allemaal vind, ben altijd weer blij als het half mie is, hup...naar buiten al die zooi! 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even weer inspiratie bij je opgedaan. Goed dat je die potjes versleept, bij mij staan ze een tikkie te koud in de kas en zien er ook kleumerig uit. Nou ja de overlevers gaan door! Ben benieuwd of die verwarmingspotten werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Annemiek, jij hebt ook een leuke blog! Leuk om te lezen over mensen die lekker bezig zijn :) Ik zag dat je ook naar de groenmoesmarkt was geweest, ik ook, leuk zeg! En dat je in het Cashew Standstuinieren magazine stond, geweldig! Ik sta in het nieuwe nummer van april. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wow superleuk Guusje dat je ook in Cashew Stadstuinieren komt !

   Verwijderen
 4. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

  BeantwoordenVerwijderen