zondag 22 maart 2015

Groenmoesmarkt, pootaardappels en pootuien.

Vanmorgen met twee leuke "moestuincollega's" richting Oirschot vertrokken op weg naar de Groenmoesmarkt, weer erg leuk, ruimer opgezet dan vorig jaar en weer heerlijk rond kunnen snuffelen. Bij "De Tuinen van Weldadigheid" wat pootaardappels gekocht van de Rode eersteling. Verder heb ik een Blauwe bes gekocht, de Patriot, die vind ik zo lekker, vers van de struik, dat dit nu de 3e struik is, maar wel weer een andere soort, de Patriot is extra vroeg. Bij het weggaan van de markt kreeg je een exemplaar van het tijdschrift http://cashewstadstuinieren.nl/ .....en laat dat nou net de editie zijn waar ikzelf in sta :) verder kon je kiezen uit 3 leuke zaden als presentje, en daar heb ik de Dollop Mix Pompoenen van Vreeken gekozen, leuk!
Ook leuk om Claudia Reina van http://www.smultuin.nl/ even te ontmoeten, zij stond ook op de markt.

de pootaardappelen voorkiemen

 
Ik hoop zo dat er dan deze week geploegd kan worden op de moestuin, dan kunnen de aardappels en de pootuitjes in de grond. Voor pootuien heb ik dit jaar 3 soorten gekozen, de witte Snowball, de rode Red Baron en de gele Stuttgarter Riesen. Van elke soort zet ik er 45, geen sjalotten dit jaar, vind ik toch minder lekker.

Stuttgarter Riesen


Snowball

Dan nog even een foto van mijn zoete aardappel zoals deze er nu bijstaat, het gaat prima, al flinke scheuten aant maken.

bataat / zoete aardappel

4 opmerkingen:

  1. Ja, dat lijkt me idd erg leuk,zo'n Moestuin uitje. Je leert iedere keer weer andere dingen. Gezellig als je samen met mede tuinders kunt gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

    BeantwoordenVerwijderen