donderdag 29 mei 2014

Italiaanse Chioggia bietjes !

Ja en alweer oogsten we...dit keer de bietjes, ik had 2 aparte soorten gezet, de Italiaanse Chioggia biet, een mooi roze/rood met wit gestreepte biet, lekker zoet van smaak en de Golden Burpee, een gele zoete biet. De Gele bietjes zijn nog niet zo groot dus daar maar twee van geoogst, de Chioggia waren allemaal groot genoeg om te oogsten. Ze zien er prachtig uit!

bietjes vers van het land
 
gekookte bietjes
 

Tja..en dan er wat mee maken...het werd een bietensalade met appel, kappertjes, sjalotje, bieslook, munt en olie en balsamico. En bietjes op Hollandse wijze: bietjes, grove ui, suiker, azijn, beetje boter. De salade was niet favoriet maar de bietjes op Hollandse wijze ga ik zeker vaker maken.

Dan had ik ook de eerste twee paarse aardappels geoogst, de Bleu D'artois. Eerst gekookt en geproefd...lekkere aardappel...daarna gebakken....ook lekker. Voor mij niet superbijzonder van smaak maar zeker wel van kleur.

aardappel Bleu Dártois

rauw in plakjes
 
 
En dit is dan het resultaat...Nou heb ik helaas huisgenoten van het slag "wat de boer niet kent dat vreet ie niet" ...dus.....geen blauwe aardappels voor de huisgenoten en ook de bietjes, die echt heerlijk waren...werden maar magertjes ontvangen :(   Nou dan staat ze nog heeeeel wat te wachten, want laat ik het nou net leuk vinden om groenten te kweken die een beetje anders zijn :)
Al met al was het een culinaire dag, en ik heb heerlijk gegeten. (zal voor de toekomst vast de kelder volzetten met Bonduelle blikjes.....


11 opmerkingen:

 1. Prachtig,lekker doorgaan met je vergeten en on bekende groente.
  Hahahahahhaha grappige oplossing met die potjes van Bonduelle !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet perfect wat je meemaakt Annemiek. Ik heb hier ook huisgenoten die alleen maar groenten eten die ze kennen (en da's veel minder dan wat ze niet kennen). Heb het dus al een beetje opgegeven om groentjes te zaaien en planten die bijzonder zijn, wat ik natuurlijk heel spijtig vind! Alleen mijn andersgekleurde tomaten kunnen ze me niet afpakken, die eet ik desnoods wel allemaal zelf op! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tomaten worden hier dan wel gegeten, vooral als ze in de soep zitten, maar blijf alle groente toch zetten...al is het inderdaad alleen voor mezelf.

   Verwijderen
 3. Het ziet er wel bijzonder uit Annemiek. Zeker je eerste foto...bijna nog mooier als bloemen!!

  Nee hier geen bietjes, ik hou er helemaal niet van, en mijn man kan ik er ook niet blij mee maken.
  Regent het bij jullie ook zoveel?

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Thea ze zien er ook echt prachtig uit! Vandaag weer eens een zonnetje hier, voor de rest ook redelijk veel regen gevallen. De tuin zal er toch best blij mee zijn, wij zitten op zandgrond, dus het water is hier vrij snel weg.

   Verwijderen
 4. OH wat een heerlijkheid! Jammer dat niet iedereen het even goed waardeert, maar aan het einde van het seizoen zullen ze er vast wel aan gewend zijn, het is nog vroeg in het seizoen toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je gelijk krijgt, maar anders eet ik het lekker allemaal zelf op :)

   Verwijderen
 5. Het ziet er lekker uit! Ik heb 2 soorten bietjes waaronder ook de chioggia. Ben zo benieuwd. Ga ze denk ik eind volgende week oogsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat gaat als een speer daar bij jou. Leuk he van die aparte groente !

  BeantwoordenVerwijderen