zaterdag 23 november 2013

Op de wachtlijst.....

Ojee...wie weet gaat het er toch van komen, ik heb me op de wachtlijst laten zetten voor een volkstuintje bij ons in de buurt, ben dat al jaren van plan maar zag er toch ook wel tegen op om de verplichting aan te gaan...er zijn nog wel drie wachtende voor me...maar je weet nooit hoe snel zoiets kan gaan, afwachten dus.

Vandaag de aardbeien weggezet voor de winter, uitlopers eraf gehaald en sommige opgepot, geen idee of die nog aanslaan, want ben er natuurlijk veels te laat mee....als ze wel aanslaan heb ik heel wat planten komend jaar en kan ik die volkstuin goed gebruiken!

de aardbeien onder flink wat blad gestopt voor de winter.Waar ik ook weer te laat mee ben is het planten van knoflook, dat moet eigenlijk half oktober al, maar goed we zitten nog steeds voor de winter dus misschien komt dat ook goed. Als je de tenen voor de winter plant krijg je veel grotere bollen bij de oogst. Ik heb geen bijzondere soort, gewoon een flinke bol van de groenteman. Het loof is straks ook heerlijk om te gebruiken in de keuken.

8 flinke tenen gepoot. 
Afgelopen week heb ik ook nog een nieuwe plant gekocht,
Vossebes Red Candy.De Vossebes  is familie van de bosbes en is ook te vinden in bossen en op heidegrond. Het struikje wordt zo'n 20 รก 40 cm hoog en bloeit in mei en juni. De rode bessen zijn rijp vanaf eind augustus. 
Vossebessen bevatten redelijk veel suiker, maar hebben ondanks dat een enigzins bittere smaak. Rauw zijn ze wel te eten, maar ze kunnen beter verwerkt worden in warme gerechten.
De bessen worden vooral gebruikt in combinatie met vlees, als saus of toegevoegd aan stoofpotten. Ook kan er jam en siroop van gemaakt worden. De bessen hebben echter een hoog pectinegehalte, dus zijn ze beter geschikt voor jam dan voor siroop.

2 opmerkingen:

  1. Leuk vooruitzicht, een volkstuin! Wie weet gaat het snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leukste wat er is een volkstuintje :>) Ga je zeker geen spijt van krijgen!! groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen