zondag 15 december 2013

Alweer bijna kerst...

Wat gaat het snel, we zitten alweer half december en gelukkig nog geen sneeuw gezien. Ik ben geen liefhebber van de winter, van mij mogen we zo van november naar maart overgaan :). In de tuin is nu ook weinig te doen, het is tijd om plannen te maken voor het nieuwe seizoen, zaden bestellen, tuinindeling maken, gereedschap schoonmaken en troep opruimen. Ik hoop zo dat ik komend jaar nog een volkstuintje krijg toegewezen ....dus ben gewoon met de voorbereidingen begonnen, mocht het dit jaar niet lukken, blijft het nog een jaar liggen. 


Bij het rode vlak liggen de volkstuinen.Met de fiets kan ik langs de Dommel fietsen en dan ben ik in 5 minuten op de volkstuinen, dus lekker dichtbij. De bedoeling is dat ik een aantal bedden op worteldoek ga telen, zo hoop ik minder onkruid te hebben, het vocht beter in de grond te houden en schonere groenten te oogsten. Vandaag ben ik begonnen met het eerste gronddoek voor te bereiden, elke doek is 1m x 5m. Met een soldeerbout brand ik mooie ronde gaten om het rafelen van het doek tegen te gaan. Meteen de goede plantafstand en later alleen de grond voorbewerken, het doek erop spannen en de plantjes in de openingen planten, hoop dat het gaat werken!Doek voor de kolen


Foto van internet, zo hoop ik dat het gaat worden:)


 
Dit is het laatste blog van 2013, ik wens iedereen fijne kerstdagen en een mooi, gezond en vruchtbaar 2014 !!

 
 
 

5 opmerkingen:

 1. Ja, de tijd vliegt hè! Voor je 't weet is het jaar alweer voorbij. Ik ben nog niet met de plannen voor volgend jaar bezig, heb wel al m'n gereedschap van de tuin opgehaald voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dat worteldoek met gaten heb ik ook overwogen, vooral voor de sla lijkt het me prettig. Maar met mijn slakkenpopulatie geef ik ze toch maar geen extra schuilmogelijkheden. Wel jammer, het lijkt zo lekker strak, en scheelt wieden!
  Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, plannen maken. Ik begin meestal in de loop van januari met het moestuinplan. En wat duurt het dan nog lang voordat je aan de slag kan… Maar plannen maken vind ik ook erg leuk! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij ook fijne dagen en een goed en gezond 2014! Hopelijk krijg je je volkstuin toegewezen. Ga voor je duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes met de voorbereidingen, je bent al goed bezig. Ik hoop dat je je tuintje krijgt, hoor!
  Ik wens jou ook een gezond en productief 2014!
  Groetjes, Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou met zulke goede voorbereidingen MOET je gewoon een volkstuintje krijgen! Ik gun het je van harte :>). En voor nu: fijne feestdagen, groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen