woensdag 13 november 2013

Eerste zaden voor komend seizoen alweer binnen!!

Vandaag de eerste zaden binnengekregen voor komend jaar, de eerste zending was in de post kwijtgeraakt en dus vandaag bij de 2e verzendpoging alles gekregen. Ik heb dan ook ineens weer zo'n zin om te beginnen en van alles uit te zoeken, maar met zaaien moet ik toch echt nog wachten tot eind januari. Eerst maar eens de kassen schoonmaken en het onkruid uit de tuin halen, sommige planten ga ik ruimen, zoals de kruisbes...ik vind hem echt niet lekker en die stekels word ik ook niet blij van. Dan gaan ook de druiven eruit, hiervoor ga ik een pitloze soort zoeken die goed buiten kan.
Alvast een tipje van de sluier oplichten....

twee nieuwe paprika soorten, de Lipstick, een mooie rode zoete en knapperige paprika en de Doe Hill, een grappige kleine feloranje ronde paprika, fris en zoet.Dan natuurlijk wat nieuwe tomaten soorten, bv een Jip en Janneke, alleen van de naam word ik al blij :) dat is een klein dwergstruikje. De Absinthe.....een mooie, gelijkmatig gevormde groene tomaat. Rijpt van buiten van lichtgroen naar een soort licht olijfgroen, van binnen blijft ze mooi zachtgroen met alleen in het hart soms een vage rozerode vlek. De Black and Red Boar...de kleur is erg mooi; een soort donker mahoniebruin, met bronsgroene streepjes. En nog een heel aantal meer, die ik straks allemaal in het voorjaar zal bespreken.

Maar pas eind januari ga ik de paprika's zaaien en eind februari komen de tomaten aan de beurt.....nog even geduld......

3 opmerkingen:

  1. De black&red boar is super van smaak. Al 3 jaar een favoriet hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij bent je al goed aan het voorbeireiden, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Annemiek, Mooie selectie weer! Ik ga ook de tomatenrassen uitbreiden, ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen