zaterdag 14 juli 2012

Alweer half juli....en nog geen zomer!

Tja....we wachten nog steeds op de zon, door al de regen staan veel groenten in bakken veels te nat, de prei en de sjalotten kunnen hier niet tegen, de sjalotten heb ik eruitgehaald en proberen te redden wat er te redden viel. Ook heb ik de laatste Frieslander aardappels opgegraven. De paarse Brocolli was beslist niet wat ik er van gedacht had, er kwamen slecht enkele kleine sprouts aan, nog niet genoeg voor 1 persoon, en daar heb ik dan 3 grote planten voor gekweekt. Volgend jaar komen die niet terug.

Sjalotjes, laatste sugarsnaps, wat Frieslander en de eerste perzikken.

Afgelopen week de laatste sugarsnaps geplukt, jammer dat ze al op zijn. De Paarse Teepee boontjes zijn nu ook rijp en alvast een gedeelte van geplukt, anders worden ze te dik. Dinsdag de rest plukken voor het avondeten. De perzikken zijn groter dan normaal door al die regen, en die smaken prima! De vogels hebben ze nu ook ontdekt, dus ook snel plukken nu....

Paarse Teepee boontjes en perzikken


De gele lemon komkommer doet het goed in de topsy turvy, ben benieuwd wanneer er vruchten gaan komen en vooral hoe ze smaken.

Lemon komkommer

De Paarse paprika is de snelste dit jaar, de eerste vruchten komen eraan, ook de rode puntpaprika heeft al enkele vruchten hangen, de andere soorten alleen nog maar bloem.En dan wil ik jullie toch nog even de Dahlia laten zien, ze is prachtig! Deze komt denk ik uit de knollen die ik bij de Aldi had gekocht.


3 opmerkingen:

 1. Het wil nog niet opschieten met de zon hè? Dat laat hier ook z'n sporen na. Pompoenen staan er triest bij met hier en daar een bloem, de bonen doen het wel goed maar de meeste aardbeien zijn verrot. Zo kan ik nog wel even door gaan, maar ja, we moeten het er maar mee doen.
  De dahlia is echt bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik speur alle dagen mijn tomatenplanten af op schimmel. Elk verdacht blaadje gaat eraf. Maar, wie weet... krijgen we na volgend weekend beter weer.
  Je hebt intussen toch een leuke oogst en de dahlia is een schoonheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik had ook Dahlia knollen bij de Aldi gekocht en die zijn ook super mooi geworden (paarse) :) Goed spul bij de Aldi ! ^^

  BeantwoordenVerwijderen