donderdag 28 juni 2012

De vogels zijn er met de vruchten vandoor....

Nou de tuin begint nu flink oogst te geven, helaas was ik weer te onzorgvuldig met de netten zodat de vogels er in 1 nacht met alle rode bessen, kersen waarvan ik er slechts 3 had hangen en de aardbeien vandoor gegaan. Alleen de rode bessen die ik een week eerder had geplukt heb ik zelf opgegeten.

rode bes, Jonkheer van Tets


De sugarsnaps zijn zo goed als allemaal op en nu beginnen de TeePee boontjes te bloeien, de gele spekbonen zijn inmiddels tot 2 meter hoog geklommen, maar daar zit nog geen bloem in.
De courgettes doen het gelukkig dit jaar weer beter, heb er 3 geoogst waar ik van het weekend een lekker soepje van ga maken.

Courgette endurance

De Frieslander pootaardappels die ik in pot had staan begonnen erg geel blad te krijgen, ze hebben niet in bloei gestaan, ik dacht dat dat wel moest ...maar ok, ik heb ze geoogst en lekker met knoflook, olie en kruiden in de oven gedaan. Er zitten er ook nog een paar in de vaste grond, die laat ik nog even zitten. Ze waren heerlijk!!

Frieslander

De perzikboom doet het dit jaar ook supergoed, heb nog nooit zo'n grote perzikken gehad (nog steeds klein formaat) Ik denk dat het door al die regen komt, de border is nu lang niet zo droog als anders. De pruimenbomen blijven luis aantrekken en doen het niet goed dit jaar, ben benieuwd wat ik daar straks van kan oogsten.

peregrine perzik

Ook met de tomaten gaat het prima, wat een trossen zeg en wat zien ze er goed en gezond uit. De paprika's doen het veel minder...das nog even afwachten. Ik heb dit jaar ook een blauwe tomaat erbij, de Blue berry, er hangt al een mooi exemplaar aan, maar die moet nog even rijpen.

de Blue berry
de Marmande
Dan als laatste nog even de bloemen die ik dit jaar voor het eerst heb gezaaid, de eerste papaver is open!! Prachtig!! De goudsbloemen zijn ook erg mooi hoor....genieten.....


3 opmerkingen:

 1. Het ziet er lekker zomers uit bij jou!

  Die perzik ziet er sappig uit en ook je tomatenplanten zien er goed uit!

  Zal de zomer dan eindelijk eens echt beginnen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat leuk een zwarte tomaat! Vorig jaar had ik geel met rood gestreepte tomaten en ze waren ook lekker. Nu heel veel kerstomaatjes en de komkommers zijn al goed. En.....ook bij mij hangt er bijna geen rode bes meer aan, helaas. De aardbeien gaat nog, maar als de merels en lijsters ze eenmaal gevonden hebben...
  Je zelf gezaaide bloemen zijn ook erg leuk.
  Fijn weekend,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er prima uit, veel beter dan bij ons :-(, de tomaten bloeien hier nog niet eens, en de courgettes hebben alleen een paar gele blaadjes. Maar......de aardappels bloeien wel.

  BeantwoordenVerwijderen