zondag 19 augustus 2012

Vakantie weer voorbij

Zo de vakantie is weer voorbij, alles gaat weer zijn gewone gangetje en dus ook weer eens tijd maken voor een update van mijn blog. Mijn lieve buurvrouw heeft tijdens mijn vakantie naar Kreta de planten water gegeven en de rijpe tomaten in mijn koeling gelegd, dus onlangs al lekker wat potten tomatensoep ingevroren. Alle tomaten hebben het wel aardig gedaan dit jaar, maar bij slechts twee tomaten neusrot aangetroffen, en door het natte weer een klein beetje last gehad van tomatenziekte en deze delen zo snel mogelijk weggeknipt.

diverse tomaten 2012


heerlijk soepje


Voor de wedstrijd van het tomatenforum kwam mijn marmande niet in aanmerking voor een prijs ..hahaha. Het ging om de zwaarste Marmande tomaat.De Teepee bonen waren heerlijk en na de vakantie zouden de gele spekbonen klaar zijn, helaas waren ze iets te hard gegroeid en een beetje melig geworden met te grootte zaden erin, jammer....Op vakantie zag ik ook veel moestuinen en daar vond ik ingedroogde bonen, deze meegenomen en ga die volgend jaar eens zaaien, geen idee wat het is.

neckargold gele spekboon.

De paprika's hangen nog allemaal aan de planten en moeten ook nog even, de opbrengst is kleiner als anders, en de planten zagen er ook vaak slap uit, maar ondanks dat heb ik toch 4 soorten paprika,s

7 opmerkingen:

 1. mooie tomaten hoor! Bij mij waren alle planten in de kas ineens weggeschimmeld, dus ik heb één trosje kunnen oogsten... thuis heb ik nog wel een paar planten, maar daar zijn alle tomaten nog groen. Volgend jaar beter :)
  De paprika's doen het bij mij ook fantastisch. Die zwarte van jou zijn mooi trouwens, hoe smaken die?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zijn erg lekker, ze zijn donkerpaars, het is de lilac bell. Ze kleuren uiteindelijk af naar donkerrood, maar zijn nu ook al te eten. Jammer zeg van de tomaten, maar ja met zoveel regen.....

   Verwijderen
 2. Mooie tomaten! Wij zijn van plan om volgend jaar ook tomaten in de tuin te zetten. Heerlijk hoor al die groenten enz uit eigen tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd heerlijk, en leuk om dingen te zaaien die je in de winkel niet kunt kopen, de oranje tomaatjes zijn altijd lekker zoet.

   Verwijderen
 3. Die tomaten zien er goed uit!
  Bijna zonde om ze in een soep te verwerken..
  dat zal in ieder geval wel een lekker soepje zijn geweest! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je allemaal verschillende soorten tomaten hebt. Ik heb maar één soort gezaaid Cherrytomaat 'Gardener's delight' en ik heb nog nooit zo'n grote opbrengst gehad, dus ook al zijn ze klein, soep genoeg. En ja die spekbonen, het gaat altijd zo hard......de gewone sperciebonen gingen ook al zo snel ondanks dat ik ze heel snel ging plukken toen ze nog erg dun waren.
  Succes met je paprika's,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Annemiek! Ik zie dat je spekbonen hebt. Ik wil ook graag bonen laten groeien volgend jaar. Kan iemand me vertellen welke ik moet zaaien om gewoon de huis/tuin/keuken sperzieboon te krijgen? Erg leuke en leerzame blog is dit om te lezen. Misschien vind je het leuk om de onze te volgen? http://thedutchallotment.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen