zaterdag 9 juni 2012

Regen regen...

Tja na zoveel regen kun je problemen verwachten. In combinatie met de warmte heeft de Cox appelboom schurft gekregen. Helaas is daar dit seizoen niks meer aan te doen en houden we hopelijk nog een enkele appel over, begin volgend seizoen zal ik op tijd moeten gaan spuiten om het te voorkomen.


Cox met schurft
De sugarsnaps zijn zoals ieder jaar weer een succes gebleken, we hebben er al twee keer heerlijk van gegeten.

Sugarsnaps Delikett

De tomaten groeien ook flink door, ik ben wel bang voor al die regen en kou dat ze straks toch ziektes gaan oplopen, maar vooralsnog gaat het goed. Alleen de Topsy Turvy met daarin de Thumbler red was met de harde windstoten naar beneden gestort en op verschillende plaatsen geknakt. De bloemen zien er echter nog steeds goed uit en de plant lijkt zichzelf te herstellen. Op de volgende foto kun je goed de beschadigde stengel zien.

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat je zoveel sugarsnaps hebt! Bij ons hebben de slakken tot twee keer toe alle plantjes opgevreten.... Ben bang dat het volgend jaar pas weer wordt hier :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit!! Wat betreft de tomaten. Die zijn wat beterft ziektes gevoelig, maar knakken afbreken etc kunnen ze goed hebben hoor. En elk stuk steel die je in de grond zet krijgt ook weer wortels, dus je kan altijd stekken;-)

    BeantwoordenVerwijderen