dinsdag 29 mei 2012

Sugarsnaps

Het Pinksterweekend was prachtig, goed warm en zonnig, alle planten zijn flink gegroeid. De Sugarsnaps Delikett hangt vol met lekkere zoete peulen, nog even wat dikker laten worden en het eerste maal kan geplukt worden....wel even goed de draden afhalen maar ze zijn heerlijk!

Delikett
De aardbeien kleuren langzaam allemaal rood, ik heb ze af moeten dekken met een net, want de merels hadden de eerste rode vruchten alweer aangevreten.
De tomatenplanten zien er mooi gezond uit, dikke stengels en mooi groen blad. Elke plant heeft al bloemen behalve de Green grape. Eerdaags zullen dan ook de tomaatjes gevormd worden. De Topsy Turvy (hangtomaat) is met de harde wind van vorige week helaas naar beneden gestort, enkele flinke knikken in de stengel en wat zijtakken afgebroken, maar hij lijkt zich te herstellen , dus ik laat hem nog eens even hangen. 


De gele Citroenkomkommer heb ik nu ook uitgeplant, eindelijk kan ik mijn wilgentenen plantensteun gaan gebruiken, ik hoop dat het een mooi klimwerk gaat worden, vol gele bloemen, maar tot nu toe wil hij nog niet erg groeien......

5 opmerkingen:

 1. Leuk dat je nu al zelfgekweekte sugarsnaps kan eten. Weet je die heb ik dus vorige week in Engeland voor het eerst gegeten, wel lekker, maar het zijn toch eigenlijk gewoon peultjes? Alleen deze zijn dikker. Op mijn blog heb ik het tot nu toe altijd over mijn bloementuin of de hond, maar ik heb ook tomaten gezaaid, veel...... Een aantal staan in de kas en daar heb ik dus gisteren touwtjes bij gehangen om ze op te binden. De rest staat nog in potjes en zet ik dan ook maar in grote potten. De oude buurman die vorige week water gaf tijdens de vakantie, zei tegen mijn man: "Wat moet ze toch met al die tomaten en perkplantjes?" (haha, ik vind zaaien en opkweken het allerleukste).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Janneke: De sugarsnaps zijn veel zoeter dan peultjes en lekker dik, de erwten erin zijn ook dik,je moet er flinke draden afhalen, maar ik vind ze zo veeeel lekkerder dan peulen. Heb je meerdere soorten tomaten? en welke heb je? ben benieuwd!

   Verwijderen
 2. Je tomatenplanten zijn in een korte tijd echt veel gegroeid!
  Zonde dat je experiment bijna was afgelopen door de harde wind, maar ik ben benieuwd wat de plant toch nog kan doen ondanks zijn geknakte takken.

  Dat je al bijna sugarsnaps kunt oogsten.. goed man!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om je site bekijken! Gaan die komkommers naar citroen smaken?;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, ze zier er alleen uit als citroen, maar als het goed is smaken ze lekker zoet zelfs, ik ben ook heel benieuwd wat het zal worden:)

   Verwijderen