zondag 20 mei 2012

De eerste vruchten komen.....

Ondanks dat het weer nog niet super is voor een bruin tintje en een beetje motorrijden, zorgt het wel voor goede groei in de tuin.
De tomaten die onder het afdakje staan groeien hard en de eerste bloemtrossen verschijnen, de tomaten die gewoon in een pot ergens in de tuin staan lijden wel veel van de regen en hier en daar een hagelbui doet ze ook niet goed.

De bloemknoppen in de Marmande tomaatDe Sprouting paarse broccoli ziet er prachtig uit, geen ongedierte te bekennen en de eerste sprouts beginnen zich te vormen. Je moet deze broccoli aan een stengel oogsten en in zijn geheel kort koken.

Sprouting Purple Broccoli

De pruimenbomen hebben veel pruimen hangen en die zal ik ergens in juni gaan dunnen, anders gaan ze er qua smaak en grootte erg op achteruit, de kans op een beurtjaar is dan ook groter. De bomen hebben zoals elk jaar weer flink last van groene luis, maar de aantasting van de pruimenzaagwesp is aanzienlijk minder dan vorig jaar. Deze week toch maar een beetje spuiten tegen de luizen.

Dit is de Opal

De aardbeien groeien gestaag, had verwacht dat ze al wat groter zouden zijn. Volgend jaar ga ik ook eens wat andere rassen proberen. Bij de Boerenbond zag ik deze week roze bloemige aardbeien en op een Tuinmarkt in Best hadden ze ook diverse soorten....maar goed, dat wordt dan volgend seizoen.

Ostara doordragers

De Sugarsnaps staan prachtig in bloei, dus de eerste peulen komen eraan, dat wordt weer smullen, sommige eet ik zo rauw van de plant, maar kort gekookt of gewokt zijn ze ook erg lekker.

Sugarsnap Delikett
Als laatste nog maar even de druiven, de groei zit er goed in en er hangen veel trosjes in, ik probeer per tak 2 trossen te houden en de rest knip ik na het 4e blad weg, zo houd ik een mooie compacte plant en heb ik toch een grote opbrengst van de druiven. Ik heb nog altijd spijt dat ik twee blauwe druivensoorten heb gekozen en niet een blauwe en een witte...maar ja .....smaken doen ze zeker!

3 opmerkingen:

  1. Ik geniet even met je mee, al is het maar via de foto's :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij jou is het echt zomer in de tuin!
    Zelfs al bloemen in de tomatenplant.. je maakt me jaloers! ;).
    Ziet er allemaal goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen