zaterdag 17 maart 2012

Nog meer bloemen.


Calendula Indian Prince
Na de bollen die ik vorige week heb gepoot, heb ik vandaag de bloemzaden gezaaid. Ik wilde een aantal nuttige bloemen in de tuin en dat zijn onder andere Calendula , Tagetes en Oost indische kers.Calendula Spider

Calendula (goudsbloem) bloemblaadjes zijn eetbaar en je kunt ze ook gebruiken om medicinale zalven van te maken. Ik heb drie soorten gezaaid, de Spider, Buttermilk Baby en Indian Prince.


Calendula Buttermilk BabyTagetes Linnaeus


Tagetes (afrikaantjes) werken tegen bepaalde ongedierte in de bodem en ook zijn sommige delen van de plant medicinaal te gebruiken. Van de Tagetes heb ik ook meerdere soorten gezaaid, de Kilimanjaro, de Linnaeus en een mix van gele en oranje soorten.
Van de Tropaeolum (Oostindische Kers) heb ik twee soorten gezaaid, de Jewel en de Alaska. Elk deel van de plant is eetbaar, het smaakt wat peperachtig en geeft een pittige smaak aan salades. Ook de bloem is eetbaar. En eveneens medicinaal toepasbaar.

Tropaeolum Alaska

4 opmerkingen:

 1. hoi annemiek

  mooie bloemen,ik kom gauw een keertje kijken en advies vragen.heb gisteren bij de action potten gekocht.wil graag weten wat ik erin kan zetten
  groenten en of bloemen
  groetjes mientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annemiek,

  Wat een kleuren, het spat van het scherm af!!! Hihihi...maar wel fijn dat we weer kunnen, niet?
  Wat ga je er allemaal mee doen?

  Die Oostindische Kers heb ik vorig jaar ook gezaaid, buiten uitgeplant, maar nauwelijks een bloem gezien!! Was ook een slecht jaar he! Kijken of ik nog zaadjes heb liggen!!

  Vandaag word het een mooie dag, veel tuinplezier!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een mooie blog! Met weer leuke foto´s! Dat wordt weer genieten!
  Succes voor het nieuwe seizoen!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen