vrijdag 30 maart 2012

Boompje wisselen :)

Jonagold
Jammer dat het weer kouder is geworden, begon net aan het lekkere weer te wennen....maar ja, met een beetje geduld komt dat vast weer terug. Alle bomen en struiken staan inmiddels in bloei, de twee kersenbomen hebben ook volop knoppen, dus dit jaar voor het eerst eigen kersen eten! De rode bessen struiken hangen al vol bloemtrosjes zelfs de druif gaat nu uitlopen en gaat blad maken. Alleen de Elstar is net als ieder jaar een lastige boom, er zit meteen luis en wormpjes in en alle blaadjes kleven aan elkaar, en geen enkele ! bloemknop te zien, terwijl de Cox ernaast vol bloemknoppen zit...hmm, nou had ik vorig jaar mijn Jonagold achter de poort in het plantsoen gezet omdat deze het in pot niet deed en er in de tuin geen plaats meer was....maar...die stond er nu zo prachtig bij in het plantsoen, vol mooi blad en bloemknoppen dat ik de grote wisseltruc heb gedaan en zodoende nu geen Elstar maar weer een Jonagold in de tuin heb:)


Kruidenschaar

Alle kruiden die ik gezaaid had zijn inmiddels ook opgekomen, Dille, Peterselie en de Knoflookbieslook. Nog even wachten op de warmte voor de Basilicum. Bij het Kruidvat afgelopen week zo'n grappige kruidenschaar gekocht, werkt prima!


De wilgentenencursus is inmiddels afgelopen, heb 4 verschillende manden gemaakt en in het najaar gaat er weer een nieuwe cursus van start, waaraan ik zeer waarschijnlijk ook weer mee ga doen. Van de restjes takken die ik nog had heb ik de hanging baskets opgeknapt.


3 opmerkingen:

 1. Leuke blog heb je. Mij spreekt aan dat je veel in potten kweekt. Doe ik ook, naast mijn boompjes in pot probeer ik ook te moestuinieren in potten en kuipen, omdat mijn tuin daarvoor minder geschikt is (schaduw, grondsoort). Ik vind het daarom leuk je te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi, ziet er goed uit allemaal! Vooral dat vlechtwerk vindt ik heel erg leuk!
  Mocht het nog gaan vriezen, dan werkt het om een emmer met water onder je fruitbomen te zetten (vraag me niet waarom) maar dan vriezen je bloesems niet dood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke dat ga ik onthouden, kleine moeite om te proberen.

   Verwijderen