vrijdag 8 september 2017

De Moestuin in September

Ja het lijkt lang geleden dat ik een blog gepost heb, dat komt omdat ik regelmatig kleine blogjes post op de Facebook pagina van Moestuintje aan de Dommel, dat is zoveel gemakkelijker. Ik hoop dat de meeste bloglezers ook op FB zitten en dat ik langzaam kan overgaan op een Facebookblog :)


https://www.facebook.com/moestuintjeaandedommel

Het is nu een stuk rustiger op de tuin, het meeste is alweer geoogst, er staat nu nog boerenkool, prei, andijvie, pompoen, courgette, aardappels, wat tomaten, sla en bloemen.


Afgelopen week is er weer mest gekomen van de kinderboerderij , dus hier en daar op vrije plekjes alvast wat mest gegooid.


Ik had dit jaar best een goed jaar eigenlijk,
de tomaten gingen prima, nog steeds geen tomatenziekte erin.
Een overvloed aan bramen, ruim 15 kilo kunnen oogsten.
Veel lekkere peulen, snijbonen  en erwten.
De Mais was heerlijk en het waren mooie kolven.
Volop courgettes ook al was 1 plant bij de stengel afgerot... ik oogst nog steeds van de andere plant. Enorm veel rabarber,
met 4 komkommerplanten.... te veel komkommers geoogst :)
en ook mooie uien!


Iets minder zijn de Frieslander aardappelen, wel veel, maar vaak een bruine plek in het midden vd aardappel, de late soorten moet ik nog uitdoen, misschien dat die beter zijn. De kolen waren door de regen opengescheurd, maar nog wel eetbaar. De bonen niet snel genoeg geoogst, dus te dik geworden en bewaard als zaadgoed voor komend seizoen. Ook niet veel aardbeien gehad dit jaar, slechts 3 kilo en vorig jaar was dat 6 kilo. Paprika werd dit jaar helemaal niks!

De Dahlias doen het prima, komend jaar wat soorten eruit en 14 nieuwe soorten erbij zoeken. Leuk !

Dan dit jaar een leuk experiment: witlof kweken.
Ik mei zaai je de witlof, rond oktober oogst je deze, en snijd het blad tot op 4cm eraf en kort de wortels in, dan oppotten in het donker en wachten op de stronkjes witlof :)
Ik heb al 6 witlofwortels geoogst en opnieuw opgepot. 
ben heel benieuwd of het gaat lukken, dat weet ik over ca.5 weken.

Groetjes en hopelijk tot ziens op mijn facebookblog !Geen opmerkingen:

Een reactie posten