woensdag 31 mei 2017

De eerste echte oogst!

Jawel vandaag kon ik goed oogsten op de tuin, een bakje aardbeien, een brocolli, een bakje peulen, sla, spinazie, rabarber en wat radijsjes.


Ook zijn de spitskolen klaar om te oogsten, heerlijk al de groenten van de tuin! De aardappels staan er ook zo mooi bij, nog zo'n 3 weken en we kunnen de eerste "nieuwe aardappels "gaan oogsten.De stokbonen komen nu ook op gang, twee stokken bleven leeg ... de vogels zijn er waarschijnlijk mee vandoor gegaan, dus die even opnieuw gelegd vandaag. Aan de 10 stokken staan snijbonen, spekbonen, een gekregen indonesisch vreemd boontje en Selma Zebra gestreepte paarse speciebonen.


Dan nu ook heerlijk peulen geplukt, de erwten hebben nog een klein weekje nodig en dan zijn ook die klaar om te oogsten, weet je hoe lekker verse zoete erwtjes zijn !?


Ook de suikermais gaat prima, niet alles is opgekomen maar genoeg om straks van te oogsten. Daarna een plaatje van de courgettes waar de bloemen al inzitten en de eerste courgette in de maak is :)

Suikermais

Courgettes
En als laatste dan nog even mijn trots van dit jaar, de 15 meter lange bloemenrij, met 24 Dahlias, wat cosmos en Asters. Ik kan niet wachten tot de bloemen erin staan! Lijkt me prachtig...4 opmerkingen:

 1. Heerlijk is dat . Lekker genieten van groentes uit eigen tuin. Er smaakt niks zo lekker!
  En je weet zeker dat er niks bespoten is, wel zo fijn.

  Wij aten vandaag ook de eerste peultjes en brocolie. Erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets zo lekker als die eerste oogst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige blog en moestuin heb je !
  Wat goed dat je al hebt kunnen oogsten.
  groeten,
  Els

  (http://www.pixelshoot.eu/indetuin)

  BeantwoordenVerwijderen