dinsdag 14 februari 2017

Lekker weer voor wat geknutsel op de tuin

Zo vandaag wat gereedschap bij elkaar gezocht en hup naar de tuin, het poortje was nodig aan vervanging toe, van de tuinbuurvrouw een hekje gekregen en daar met decoupeerzaag en boormachine weer een puik nieuw poortje van gemaakt!


het oude poortje


het nieuwe poortjeDaarna echt de allerlaatste oogst eraf gehaald en die eten we vanavond ..... de nieuw gezaaide prei sprietjes komen al boven.


En ook de rabarber op de tuin laat zich voorzichtig zien ......


Bovenaan deze pagina staat een tab: "gezaaid in 2017" hierop heb ik nu ook de planning voor 2017 gezet voor zover deze klaar is. Ik probeer nog steeds rekening te houden met de maankalender, onder het mom: baad het niet dan schaadt het niet, dus zoals je kan zien stond er voor vandaag de uien op de planning. Ik ga dit jaar voor het eerst eens proberen uien te zaaien, ik heb 3 veldjes van 45 uien, 2 veldjes zijn pootuien, rode en gele en nu dus 1 veldje met zaaiuien. Onderstaande 2 soorten zijn het geworden. Ik zaai ze thuis in de kas voor en plant ze later uit op de tuin. De pootuitjes komen pas eind maart / begin April.

Zoete ui uit Italie

Rouge Pale de Niort, Franse  enigszins zoete ui.


6 opmerkingen:

 1. met dit weer sta ik ook te popelen om aan de slag te gaan! Morgen vrij, dan ga ik maar eens kijken hoe het erbij ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja vandaag (woensdag) echt heerlijk weer voor op de tuin! geniet ervan

   Verwijderen
 2. Leuk, dat nieuwe hekje! Die uien zien er mooi uit, de rassen zeggen mij niets. Ben benieuwd hoe het 't gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, hoop dat het goed lukt, er is zoveel meer keuze in zaaiuien.

   Verwijderen
 3. Leuke site Annemiek, ik denk dat ik veel van je kan leren! Ga je zeker volgen!

  BeantwoordenVerwijderen