zondag 21 juni 2015

Nieuwe aardappels, broccoli en.......... ratten ??

Wat gaat het ineens hard nu, we eten vaak van de tuin: sla, spitskool, broccoli, aardbeien en sugarsnaps. Afgelopen week twee planten van de Frieslanders eruit getrokken, prachtig formaat nieuwe aardappels, en ruim 2 kilo van twee planten, dat is geweldig, want ze zaten pas 61 dagen in de grond....en lekker !!!


aardappels en aardbeien

 
de eerste broccoli
Ik oogst de aardappels naar behoefte, de rest laat ik mooi in de grond zitten, daar zitten ze goed, het blad is nog steeds mooi groen.
De uien zien er ook mooi uit, sommige op de tuin hebben uienvlieg erin en hebben al wat uien weg moeten doen, maar tot nu toe ziet het er bij mij nog goed uit.

gele, witte en rode uien, elk 45 stuks
Nog maar wat kiekjes uit de tuin...mooie paarse koolrabi, en de courgettes die ineens enorm gaan groeien....
Maar natuurlijk ook weer ongedierte aanwezig....dit keer denk ik dat het ratten zijn, op de tuin zijn er al 2 gevangen, maar nu moeten ze die val maar eens bij mij neer zetten, bij het plukken van de aardbeien vanavond vond ik veel uitwerpselen en ook afgeknaagde aardbeien op een hoopje... getver.....5 opmerkingen:

 1. Prachtig! Mijn courgettes zijn nog piepklein.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat gaat je moestuin goed! Hier alleen nog tomaten :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw moestuin ziet er echt prachtig uit. Goed onderhouden. En wat een mooie broccoli! Bij mij zijn de courgetteplanten ook nog klein. Maar met dit weer groeit het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie oogst! Het is een goed jaar voor de Frieslanders. Bij mij gaan ze ook zo goed. Net als jij oogst ik naar behoefte en laat ik de rest in de grond. Zo blijven ze het langst goed.

  BeantwoordenVerwijderen