zaterdag 16 mei 2015

Het gaat lekker op de tuin........en bezoekje aan de Toko.

Zo halfweg mei is het grootste gedeelte op de tuin wel gezaaid, geplant en gepoot. Alleen de meloenen moet ik nog uitplanten en de stokbonen leggen, maar met die laatste heb ik bewust even mee gewacht zodat de oogst straks niet in mijn vakantie valt, want daar heb ik niet zoveel aan :) Dus als we ongeveer 8 weken tellen van zaaien/leggen tot oogsten kunnen ze eind komende week wel de grond in. De stokken staan al klaar.

Inmiddels ben ik ook lekkere recepten aant zoeken om straks de oogst in te verwerken, veel inmaken in zuur en ook ben ik van plan om zelf een keer ketchup te gaan maken, zeker nu ik 53 tomatenplanten heb staan, moet dat toch lukken...... tja en daar heb je kruiden voor nodig om het allemaal extra lekker te maken..... dus vanmiddag twee Toko's bezocht om eens lekker rond te snuffelen en een voorraadje kruiden alvast in te slaan. Laurierblad, venkelzaad, geel mosterdzaad, korianderzaad, pimentbollen, kaneelstokjes en kruidnagel gekocht. En wat een mooie prijzen in zo'n Toko zeg, niet vergelijkbaar met de supermarkt.

kruiden uit de toko

4 opmerkingen:

  1. Dat wordt vast heerlijke ketchup!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. DRIE-EN-VIJFTIG tomatenplanten!!!! I'm impressed :>) Dat wordt smullen deze zomer.. en deze winter, want met zoveel planten kun je ook van alles inmaken. Tomatenchutney is ook erg lekker. Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen