vrijdag 19 september 2014

Rode kool, paprika's en grotere tuin!!

De tuinvergadering is geweest en ik heb voor komend jaar een 100m2 tuin gekregen! Das 2x zo groot als nu, dus kan ik weer een nieuw plan gaan maken van hoe het er allemaal uit gaat zien volgend seizoen. Ik heb dan een "vast" stuk van 5x5m waar niet geploegd wordt en je je vaste planten, tuinkist en platte bak neer kan zetten. De platte bak heb ik voorheen nog nooit mee gewerkt dus dat gaat weer nieuwe ervaringen opleveren:) Ik heb er zin in!De paprika's die in het voorjaar als iele takjes in het worteldoek stonden zijn zich alsnog prima gaan ontwikkelen, ik zet altijd 3 planten in 1 gat bij elkaar, zodat je mooie bossen krijgt. Elke dag oogsten we daar nu van, erg lekker.

paprika's


En omdat ik wat later was met de pompoenen planten op de tuin, beginnen de butternut flespompoenen nu pas aan een groeispurt .....dat gaat ook helemaal goedkomen, nu nog een mooi kleurtje erop krijgen :)

Butternut

Het aardbeienbed heb ik inmiddels flink gesnoeid en de uitlopers in potjes gezet, van de week het doek eraf, hoop dat dat een beetje fatsoenlijk gaat lukken, de bedoeling is dat ze komend seizoen dan op het vaste stuk, de 1ste 5 meter komen te staan.
Ja en dan als laatste de rode kool geoogst, een mooie vaste kool van zo'n 2 kilo. Rode kool klaarmaken is niet mijn sterkste punt, maar vanavond heb ik daar toch flink mijn best op gedaan. Straks als het afgekoeld is gaat het in porties de vriezer in, denk dat we er 4x van kunnen eten. Er zit appel, kaneel, bruine suiker, laurier en kruidnagel in...het ruikt in ieder geval goed......

rode kool, met 2 mini kooltjes6 opmerkingen:

 1. Wauw en dan ook nog ruimte erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De paprika's doen het hier ook prima, fijn dat je uitbreiding krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je uitbreiding!! Veel plezier ermee komend seizoen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Krijg je er een stukje grond bij en kom je dan op 100m2? Of ga je verhuizen? In ieder geval lekker vooruitzicht! Ben heel benieuwd naar je plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu een halve tuin, en diegene met wie ik op hetzelfde perceel zit gaat naar een ander stuk, en ik ga nu de hele tuin doen. Net als bij jullie 20x5m

   Verwijderen