woensdag 5 april 2017

Rondje tuin begin April

sjonge wat een lekker weer he, ik ben zowat elke dag wel even op de tuin. En gisteren zelfs de eerste oogst gegeten, rabarber ...... heerlijk! En ook al flinke bossen bieslook geplukt.Dan staat nu ook inmiddels de tomatenkas, en het kolen bed is klaar. De kolen slaan goed aan op eentje na, die meteen s'anderdaags al was afgevreten ondanks mijn poepiedure insectengaas, denk toch dat ik een hongerig slakje over het hoofd heb gezien.

de tomatenkas staat mooi stevig

het dure nieuwe kolennet :)

uhhhh spitskool, bloemkool of brocolli ???

uhhh... geen kool meer :(
De uien lopen mooi uit, de spinazie komt op en kijk eens hoe mooi de erwten erbij staan..

gele uien komen op

prachtige erwten!
Ook de kiwibes, die vorig jaar nog maar enkele bessen produceerde, loopt mooi uit en ook de opgebonden takken krijgen groen blad, dus hoop op een mooie oogst bessen dit jaar, je eet ze met vel en al, ze hebben de grootte van een druif en smaken uiteraard naar kiwi :) erg lekker!

kiwibes
En toen ik net thuis even op zolder was, zag ik dat de Dahlia knollen bijna allemaal aant uitlopen waren, het lijken wel asperges ..... , snel naar beneden gehaald en maar even buiten geparkeerd, ze moeten toch echt nog even wachten voordat ze de grond in mogen.


Als laatste dan nog even een verloren tulpje op tuin.....8 opmerkingen:

 1. Heel leuk om te lezen.
  Mijn tomatenplantjes groeien als kool
  Geef je een seintje wanneer ze gelucht mogen worden? Bakken staan al klaar. Hier ook erwten, bonen, sla, andijvie, komkommer, meloen, en n koolraap.
  Vierkante meter tuinieren hier midden in de straat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gaat goed zeg. Jammer van dat kooltje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig,ken je die mop van die vrouw die jaren op bessen wachtte?
  Mm, dat was ik.

  BeantwoordenVerwijderen