zaterdag 3 december 2016

Verwennerij in december.

Tja december is de kado maand, dus ik dacht...zal mezelf ook eens lekker verwennen met een stel goede snoeischaren! Je kent dat vast wel, koop je weer een schaar van een paar euro en na een paar maanden begint de frustratie, hij knipt niet goed meer, messen sluiten niet meer, de veer springt eruit enz. Dus bij deze eens twee Felco snoeischaren gekocht, de Felco 6 voor de kleinere vrouwenhand, en een schaar om bloemen en vruchten mee te knippen. We gaan het zien.......Vandaag zalig weer voor een pompoensoepje met curry madraskruiden en kokosmelk. De flespompoenen heb ik nog voldoende en ik sneed er 2 doormidden van dezelfde plant, alleen is de diep-oranje afgerijpt aan de plant en de lichtere heb ik voor de vorst geoogst en thuis af laten rijpen. Die donkere is echt veel smaakvoller, dus die is in de soep verdwenen.


die linker is echt veeeeel lekkerder,
dus altijd aan de plant af laten rijpen als dat kan.

Verder vandaag nog even naar de tuin geweest om wat prei voor de quiche te oogsten, Omdat het zo lekker zonnig was nog even langer gebleven en wat mest op de rabarber gegooid en alvast het eerste stukje van de tuin, waar de tractor niet kan komen met ploegen, omgespit. Heerlijk dagje zo.....


hier staat normaal gesproken veel rabarber,
nu afgestorven en veilig onder de mest....

Zo het begin is vast gemaakt.

Oh en dan nog een snel kiekje van mijn kwartels, 's avonds koud en donker buiten en toch voor het gaas gaan zitten samen, tja kwartels gaan nu eenmaal niet op stok, zoals kippen dat doen. Wel lekker extra hooi in het hok, en we krijgen nog steeds lekkere eitjes van de 2 dames.4 opmerkingen:

  1. Hallo "toekomstige" buurvrouw op de tuin, hoop ik
    ben benieuwd naar je soepje.
    Al hard gewerkt, ik loop wat achter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga denk ik net dezelfde snoeischaar krijgen met Kerst, heb er al een glimp van opgevangen!

    BeantwoordenVerwijderen