donderdag 6 oktober 2016

Wat gaat de tijd snel......oktober!

Jee wat gaat het snel, de zomer is alweer voorbij en we zitten in de herfst, het tuinseizoen loopt af, langzaam gaan we weer alles afbreken en opruimen. Tja wat staat er nog op de tuin... prei, boerenkool, courgettes, andijvie (vandaag gegeten met rode ui, spekjes en kaas...heerlijk!), pompoenen, aardappelen en te grote kroppen sla :)

Gisteren de laatste Frieslander, Roseval en Annabel geoogst, nu alleen nog Nicola's in de grond, en ook die moeten er binnenkort wel uit. Voor mij was het een prima aardappel jaar.Komende week ga ik de tomatenkas afbreken, ook best een klus, want dit jaar had ik een houten kooi gemaakt en daarover de hoes getrokken, nu dus alles proberen netjes uit elkaar te krijgen, zodat ik hem volgend jaar weer kan gebruiken.

Afgelopen week heb ik de braam gesnoeid, het was een enorme struik geworden, maar ik had dan ook mooie en veel bramen, zo lekker he.... het oude hout knip je bij de grond af en het nieuwe hout gaat komend jaar vrucht dragen en daar houd ik dan zo'n 5 mooie gestel takken van aan. Ook fijn dat het een doornloze soort is. Maakt de snoei een stuk gemakkelijker. (het oogsten ook trouwens)

Eerdaags wordt het ook weer tijd voor lekkere pompoensoep, van de 3 soorten die ik heb , Uchi Kuri (oranje), flespompoen en de Sweet dumpling , heb ik denk ik zo'n 7 per soort, dus daar kom ik de winter wel mee door :) Nog steeds vergeten een foto van te maken, ga ik snel doen.....

2 opmerkingen:

  1. Mooie oogst! Ga straks de pompoenen ook eens inspecteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijk die oogsttijd maar ook altijd wel iets van weemoed.....op naar de winter (niet mijn favo seizoen)
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen