zaterdag 2 juli 2016

Tjonge jonge..... balen


plaatje internet

Bah, ik ben deze regen zo beu, net als iedereen denk ik..... kom ik vanmorgen op de tuin en ik rook het al.... rotte natte lucht. Veel uien zijn aan 't rotten, dus vanmorgen nog een hoop geoogst in de hoop dat die het gaan redden, het loof was nog mooi groen en ze lagen nog niet plat, dus ze hadden nog een flink stuk kunnen groeien, maar helaas.... Het aardappel loof is ook aan het afsterven, en ik vrees voor wat er onder de grond zit, enkele tuinders hadden al rotte aardappelen geoogst, tot nu toe zien de mijne er nog goed uit.... maar de regen is nog niet voorbij. De stokbonen komen maar voor 50% boven, de rest rot al in de grond weg, en zag net ook in de tomaten de eerste tomatenziekte verschijnen, dus dat zal nu ook hard gaan, nog geen rode tomaten helaas...... jammer, zo'n slecht jaar nog niet eerder gehad.

7 opmerkingen:

 1. Nee,daar wordt je niet vrolijk van. Dit jaar is er weinig lol aan de Moestuin te beleven!
  Hier is het precies hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jammer Thea, we doen een hoop moeite voor niks he..... Maar ja

   Verwijderen
 2. Ja jammer van het weer he. Ik hoop nog steeds op een beetje zomer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat hoop ik ook, een latertjes misschien dan dit jaar :)

   Verwijderen
 3. Hier ook uit voorzorg helft uien geoogst en alle aardappelen.. Tomaten hou ik goed in de gaten..af en toe twijfelachtig blad.. Duimen maar voor droog weer.. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk er ook aan om al de schamele ajuinen reeds te oogsten. Er wordt toch geen beter weer aangekondigd ... echt balen.Volgend jaar beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt geen fijn weer. En echt zonde van al het werk. Uien staan hier nog...maar voor hoelang? Piepers zien er ook nog redelijk uit, die moeten nog minstens twee maanden...of ze dat gaan redeen? Zonde van alles hoor! Hoop op een goed naseizoen voor iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen