zaterdag 9 april 2016

vruchtgroente gezaaid..... meloen, pompoen, komkommer en courgette

Vandaag is het een prima zaaidag voor de vruchtgroenten volgens de kosmos agenda, dus lekker buiten in het zonnetje zaaibakken gevuld met potgrond en de zaden erbij gepakt.

3 soorten meloen gezaaid: Far North, Prescott Fond Blanc en Petit Gris de Rennes. Afgelopen jaar waren de meloenen niet zo'n succes, maar dat jaar ervoor ging het prima, beetje afhankelijk van het weer en de soorten.


Far North

Petis Gris de Rennes

Prescott fond Blanc
Ook 3 soorten pompoen gezaaid:  Dollop Mix van Vreeken, Fictor en een Butternut. De Fictor is een soort Uchi Kuri, een mooi kleine oranje pompoen, de Butternuts zijn heerlijk zoet en met maar een klein bolletje pitten erin, Dollop mix is nieuw voor mij.

Dollop mix
2 soorten courgette: de Black Beauty en de gele Gold Rush, geen ronde courgette dit jaar, maar een keer een gele erbij.


Gold Rush
2 soorten komkommer: Marketmore en Gele Tros, Marketmore heb ik al jaren en doet het prima buiten met een grote opbrengst, de Gele Tros is nieuw en zou het ook prima buiten moeten doen.


Gele Tros komkommer
Dan als laatste de suikermais ook maar meteen gezaaid, elk jaar weer lekker!
Inmiddels staan de muurkassen vol met zaailingen, de tomaten doen het daar goed, het is nu warm genoeg. Wel goed de temperatuur in de gaten houden, bij vorst moet ik alles verhuizen!
3 opmerkingen:

  1. Dat heb ik een paar dagen geleden al gedaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja ik moet ook weer aan de zaai, heb de meloen al wat eerder gezaaid maar de rest moet nog...

    BeantwoordenVerwijderen