woensdag 25 februari 2015

Teleurgesteld......of ongeduldig ?

Het seizoen begint nu langzaam aan, dus de eerste zaden zitten inmiddels in de bakjes. Boven in de balk kun je klikken op "gezaaid 2015" en dan kun je zien wat ik wanneer gezaaid heb. De tuinbonen en 2 soorten sugarsnaps staan in de koude kas. Ben benieuwd of ik straks verschil zal proeven tussen de sugarsnap "Sugar Bon" en "Delikett".
De paprika's zijn inmiddels 9 dagen geleden gezaaid, en ook de kleine pot tomaatjes.....ze staan snachts op een warmtematje, maar ik zie weinig gebeuren....dat is voorgaande jaren anders geweest...slechts 1 paprika en 2 tomaatjes zijn gekiemd.....enigszins teleurgesteld ben ik wel....als er eind van de week niet meer is gebeurd ga ik toch nog maar wat na zaaien, wil toch wel graag paprika's in de tuin straks.

6 opmerkingen:

 1. Dag Annemiek, hier heeft het ook wel effen geduurd hoor maar nu zijn ze goed aan het kiemen. Ze zijn nu 11 dagen geleden gezaaid en er zijn nu toch al een 30-tal paprika's gekiemd (van 22 soorten en 4 zaden per soort, dus er moeten er ook nog heel wat kiemen hoor). De tomaatjes waren al vroeger aan het kiemen en daar zijn alle 12 soorten al gekiemd (en van een 5-tal soorten al alle 4). Hier staan ze niet op een warmtematje. Wel boven de cv (maar die is alleen 's morgens een uurtje aan) en op een zuidervenster. Wellicht zullen ze bij jou de volgende dagen ook nog wel kiemen hoor. Als ze eens beginnen gaat het meestal snel.
  Groetjes,
  Eddy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hoop het Eddy, vreemd dat het andere jaren sneller ging. nog ff geduld dan :)

   Verwijderen
 2. Hoi Annemiek,
  wat ontzettend leuk dat je bijhoudt wat/wanneer je gezaaid hebt, maar zeker zo leuk om te lezen wat je hebt geoogst!!
  Als ik zie hoeveel courgettes je hebt geoogst vorig jaar .... poeh hé, die heb je vast niet allemaal zelf opgegeten.
  Hier gaat ook alles erg traag, ik vind het niet zo erg, er ligt nog steeds sneeuw.

  groetjes en houd moed! ..... het komt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee wat raar zeg dat het zo anders is dan vorig jaar. Ik zou nog heel even geduld hebben hoor, 9 dagen en meer is voor paprika's om te kiemen wel normaal, je tomaatje is wel langzaam inderdaad. Ik wacht hier ook met smart op de opkomst van de tomaten :-) ( 5 dagen terug gezaaid en ook nog niks)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ha misschien is het de trend van dit jaar...late kiempjes :)

   Verwijderen
 4. Ik heb elk jaar het idee dat het langer duurt dan voorgaande keren... Maar uiteindelijk scheelt het nooit veel. Het is voornamelijk ongeduld, volgens mij 😄

  BeantwoordenVerwijderen