dinsdag 4 november 2014

Het is rustig op de tuin.....

Langzaam aan wordt het rustiger op de tuin, mensen gaan opruimen en de tuin winterklaar maken. Ik haal nu ook de worteldoeken eraf maar kan zo hier en daar nog wel wat oogsten, de laatste rode paprika's, nog enkele bietjes, een venkel waar ik heerlijke venkelsoep van heb gemaakt en heerlijke andijvie. Alle andijvie ging toe nu toe naar de geiten, want telkens liet ik die te lang staan, maar deze keer zag die er zo lekker uit dat het een rauwe andijvie stamppot werd, heerlijk met uit, spekjes en blokjes kaas.....
oogst eind oktober

 
frisgewassen andijvie

De laatste pompoenen heb ik ook mee naar huis genomen en zolang even in de muurkas gezet. Komend weekend weer eens een pompoensoep maken van de Butternut pompoen en ook een pompoenjam ga ik eens proberen, ben benieuwd hoe die zal smaken.

achteraan de Butternut Waltham en vooraan de oranje Hokkaido's
 
Zoals de meeste op de tuin had ook mijn buurman zijn Dahlia's uitgegraven om de knollen thuis te laten overwinteren, als verrassing stonden er 3 knollen op mijn tuin te wachten, prachtige Dahlia's had de buurman dit jaar, dus ben er blij mee, volgend jaar heb ik ook Dahlia's op de tuin!

Witte, roze en geel/oranje Dahlia's


7 opmerkingen:

 1. Wat leuk, zulke kadootjes van je buren! En wat een goede oogst nog, lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ben echt blij met de Dahlia's, en deze zijn allemaal met die mooie grote bloemen. Gisteren lag er weer 1 op mijn tuin van iemand anders, leuk!

   Verwijderen
 2. Leuk vooruitzicht: Dahlia's in je tuin! Zo vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt ook zo´n prachtig gevormde venkelknol zie ik. Mooi he als ze gewoon hun eigen ding doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja de venkels zijn niet allemaal goed geworden, veel zijn doorgeschoten, maar er zaten zeker ook goeie tussen!

   Verwijderen