zaterdag 18 oktober 2014

Indeling van het vaste 5 meterstuk.....

Vandaag met dit prachtige weer aan de slag gegaan met de invulling van de eerste 5 meter van de moestuin. Mijn tuin is 20 meter lang en 5 meter breed, de eerste 5 meter wordt niet geploegd en kun je dus je vaste planten op zetten en je tuinkist, mest-ton enz.
Afgelopen jaar was dit stuk tuin plus 5 meter van mijn tuinpartner Tineke, maar zij gaat verhuizen naar een ander perceel zodat ik nu de hele tuin heb gekregen. Vandaag had zij al haar planten verhuisd zodat ook ik aan de slag kon. 1 braamstruik zonder stekels heeft ze laten staan en deze heb ik links aan het klimrek vastgemaakt, aan de rechtse kant heb ik een mini Kiwibes Issai geplant, ben heel benieuwd naar deze klimstruik, hij geeft kleine zoete kiwibessen, deze kun je met schil eten, heerlijk en supergezond!
Het rek heb ik met 3 tuinpalen van 1.80m opgebouwd, de 2 dwarsleggers zijn 5m bamboestokken. Als je op de foto klikt kun je hem groter zien......

5 meterstuk
Aan de achterkant zie je het klimrek, links de platte bak met daarachter het aardbeienveld met 30 aardbeienplanten, 18 x 2ejaars planten en 12 nieuwe uitlopers van dit jaar. Het zijn verschillende soorten door elkaar, welke kan ik helaas niet meer achterhalen.


aardbeienveld 2014/2015

Dan zie je ook nog rechts tegen de mestbak 2 rode stuikjes, dat zijn de blauwe bessen en de knoflook naast de platte bak had ik vorige week al gezet, daarnaast waar je de 3 stokjes ziet staan zit de rabarber onder de grond, 1 knol heb ik gesplitst, maar geen idee of ik dat goed heb gedaan.... dat zullen we volgend jaar zien.

Nog even een foto van internet gehaald van de Kiwibes Issai:

2 opmerkingen: