donderdag 13 februari 2014

Voorzichtig toch maar wat zaaien...

De 14 daagse weersvoorspelling laat nog steeds geen vorst zien, dus tja....dan toch maar eens voorzichtig nog wat gaan zaaien. Ach en in zo'n zakje zaden zit zoveel dat ik best wat risico kan nemen.

Als eerste de Sprouting broccoli Purple summer gezaaid, dit is een paarse broccoli die niet 1 groot scherm geeft, maar verschillende kleinere scheuten, je laat bij het oogsten ook een stukje steel eraan zitten. Als je nu vast bij zo'n 10-15 graden binnen zaait, in april buiten uitplanten....kun je al vroeg oogsten.

Summer purple sprouting broccoli

En dan ook maar vast enkele sla soorten gezaaid, van elk maar 4 zaden om te proberen, mocht het gaan vriezen kan ik ze in potten in de kas laten uitgroeien. Straks op de tuin heb ik een mooi sla bed, waar plaats is voor 24 kroppen sla. Als ik het zaaien goed plan, en om de 6 weken wat verschillende sla plantjes opkweek, hoop ik een heel seizoen verse sla uit eigen tuin te kunnen oogsten.
Vandaag gezaaid: Lollo Rosso een rode krulsla, Lollo Bionda een groene krulsla, Ruby een donkerrode sla en Grazer Krauthauptel een Oostenrijkse ijsbergsla met een friszoete smaak, groen blad met een rood randje.

Lollo Rosso

Lollo Bionda


Ruby
 

Grazer krauthauptel

 

3 opmerkingen: