zaterdag 11 januari 2014

Indeling en teeltplan (herzien)

Niet te geloven, maar vandaag heb ik toch een recht stuk tuin toegewezen gekregen op het volkstuincomplex. Een vriendin die daar ook een tuin heeft, heeft een gedeelte van haar tuin aan mij afgestaan :) Dus nu heb ik een mooi stuk van 5m x 10m. Mooie ligging ook, en ik mag gebruik maken van de aanwezige tuinkist.
Ben er superblij mee!! Binnenkort zal ik nieuwe foto's maken.
De planning heb ik inmiddels aangepast, in het 1ste vak komen de aardbeien, deze doen ook mee in de teeltwisseling, omdat de grond elk jaar geploegd wordt en dus voor de winter de aardbeien er weer af moeten. Ik heb met mijn indeling goed rekening gehouden met combinatieteelt, dus welke gewassen bij elkaar kunnen staan. De aardappelen hebben elk jaar een verplichte plaats, en moesten voor mij in het 7e vak. 

klik op de foto om te vergroten


De meeste gewassen, zo niet alle..... komen als experiment op worteldoek, de gaten zijn al op de juiste plantafstand erin gebrand, dat op zich is al handig. Ik hoop dat het goed werkt en er voldoende water door het doek zakt na een regenbui.
Gisteren trof ik overigens konijnenkeutels aan op mijn tuin, dat gaat nog wat worden....ook daar moet dus nog een plan gemaakt worden hoe we de konijnen van mijn lekkere groentjes afhouden.....
De meeste zaden heb ik inmiddels binnen en vandaag de eerste zaadbakjes gevuld met...zomerprei, veldsla en citroenbasilicum.


2 opmerkingen:

 1. Konijnenkeutels zijn wel goede mest ook hoor :)
  Ik heb me tot nu toe in kunnen houden met zaaien, maar ik weet niet hoe lang ik dat nog volhoudt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mmmm, ik zou lekkere recepten zoeken om konijn klaar te maken ;)

  gefeliciteerd met de nieuwe tuin, heeeeeel veeeeeel plezier ermee en dat alles toppie gaat groeien.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen