zaterdag 16 maart 2013

Verspenen


Afgelopen week de tomatenzaailingen verspeend, van de nagezaaide soorten is alsnog niets opgekomen...geloof niet dat dat nog gaat gebeuren.

verspenen van de tomatenzaailingen

links de paprikas en rechts een deel van de tomaten

De zaden van de Earl of Edgecombe heb ik nu eerst even in water laten weken en nog eens, dus voor de 3e keer gezaaid. Daarbij ook nog een nieuwe soort gezaaid die ik van een forummaatje heb gekregen, een moeilijke naam die ik niet kan onthouden....de Malakhitovaya Shkatulka.....ppfff, maar het is een heerlijke zoete groene vleestomaat uit Rusland, dus zeker de moeite waard om die er dit seizoen nog bij te nemen.Malakhitovaya tomaat (foto Diana's moestuin)
 
Sugarsnaps

 
Sla, stengelui en snijbiet

Verder afgelopen week bij de Aldi sjalotten Red Sun gekocht, dezelfde als vorig jaar, die waren erg goed bevallen, de groene sprieten zijn lekker in de sla en later dan de sjalotten oogsten.
Ook maar meteen een emmer koemestkorrels meegesleept...die ga ik komende week onderwerken in de tuin. De Rozemarijn en Tijm kon ik ook niet laten staan.......en zo krijgen we de tuin langzaam aan weer vol....4 opmerkingen:

 1. Leuke blog! Die groene tomaat met die ingewikkelde naam heb ik dit jaar ook voor 't eerst gezaaid, ik ben benieuwd. Heb mijn tomaatjes gisteren ook verspeend. Een 18-tal soorten (vnl via ruil met facebook vrienden).
  Veel suc6 !

  Groetjes
  Dirk Van Vaerenbergh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die groene tomaat! En een goede tip van die sjalotten, ga ik onthouden, dank. Ik heb dit jaar zaaisjalotten gekocht (bij Vreeke). Ben benieuwd of dat gaat lukken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel nog niet alles gelezen, leuk blog! ziet er bij jou ongeveer net zo uit als bij mij met al die zaaibakjes! Oohh..gaaf die groene tomaat, en zag ergens ook paarse paprika! Sjalotten ook gekocht, als het weer mee werkt eerdaags kunnen ze de tuin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat jij al veel staan! Goed bezig! Ik ga deze week een tweede ronde binnen voorzaaien en de pepertjes verspenen.

  BeantwoordenVerwijderen