zaterdag 23 februari 2013

Diverse sla soorten

Vandaag was het volgens de kosmos-agenda een "bladdag", dus tijd om de sla soorten voor te zaaien, ook de stengel ui behoort tot de bladsoorten omdat je voornamelijk het bovengrondse deel eet. In mijn kasje is het toch maar zo rond het vriespunt, dus de bakken maar zolang in mijn praktijk neergezet, waar het minimaal 10 graden wordt, volgende week zou het warmer worden dus dan maar weer naar het kasje verhuizen, ja we lopen wat af met die zaailingen :)

Kasje


Gezaaid zijn de volgende sla soorten: Rucola, veldsla en een mix van Yugoslavian red en Forellenschluss. De Yugoslavian Red maakt meer kroppen, is rood met groen gemeleerd van kleur, en in de krop wordt ze steeds groener.
De Forellenschluss is meer een soort losse bindsla, de lange (ezelsoorachtige) bladeren komen meer omhoog. En de kleur is heldergroen met rode spikkels.Forellenschluss

 Yogoslavian Red


Verder ook Stengel ui "Ishikura" gezaaid en van de Chinese knoflookbieslook nog wat extra. Nu wachten tot er wat gaat gebeuren......

  


1 opmerking:

  1. Leuk om even mee te lezen. Hier achter staat ook zo'n kastje maar aangezien ik binnen echt geen ruimte heb wacht ik nog even met voor zaaien totdat de kou weg is.

    BeantwoordenVerwijderen