donderdag 26 april 2012

April .....

April was een koude en natte maand, ik hoop echt dat we binnenkort de zon weer eens gaan zien en de temperatuur omhoog gaat. De tomaten en paprika's staan te popelen om naar buiten te mogen. Ze worden ook echt te groot om nog langer boven op de vensterbank te staan. Al die regen deze maand en af en toe een kort zonnetje ertussendoor zorgt er wel voor dat het mooi groen blijft in de tuin.

De aardbeien hebben grote bloemen en de eerste vruchten beginnen zich te vormen.



De broccoli groeit ook prima en gaat nu de hoogte in, inmiddels heb ik de dille erbij gezet en de plekjes ertussen heb ik opgevuld met veldsla, die erg langzaam groeit....


De sjalotten in de tuin en ook in de grijze bak doen het prima, af en toe knip ik het loof in de salade, soort van grove bieslook, heerlijk!



De perzik heeft ook de eerste vruchtjes gevormd, hopelijk blijven ze dit jaar wel hangen en worden ze ook wat groter dan een pingpongballetje, we zullen zien.....





De super radijzen gaan in ieder geval als een speer, misschien toch maar wat uitdunnen, heb ze een beetje te krap gezaaid denk ik.



Dan is het nu ook wel tijd om de spekbonen en snijbonen voor te gaan zaaien, ik wil die twee samen laten klimmen tegen een piramide constructie, dat wordt de eerste keer dus ben benieuwd of dat gaat lukken. Per stok kunnen dacht ik 5 plantjes opgroeien en ik maak de piramide van 3 stokken....het wordt overvol in de tuin!!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit! Volgens mij kun je met bonen eigenlijk niets verkeerd doen hoor, dus dat zal wel goed komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Annemiek,

    Een leuke blog heb je!
    Ik ben benieuwd hoe alles zal gaan groeien in je tuin en blijf je dus zeker volgen.

    Laat het zonnetje maar komen!
    Succes!

    Groetjes Annet

    BeantwoordenVerwijderen